Народна странка

Станковић: Надам се да ће људи доћи на протест јер ћу и ја бити тамо, нема медија који може да их дигне

Станковић: Надам се да ће људи доћи на протест јер ћу и ја бити тамо, нема медија који може да их дигне

Посланик Народне странке Ђорђе Станковић позвао је данас грађане да у уторак, 6. јуна, у 19 сати дођу на протест испред Скупштине Ниша због „отимања целог брда“ на Белом врху.

„То су ствари које се пред свима одузимају. Не постоји тај медиј који може да дигне те људе. Ја се надам да ће људи да се појаве на том протесту јер ћу и ја, између осталих, бити тамо, и да пружимо подршку људима који губе своју имовину“, рекао је Станковић на седници Скупштине Србије.

„Људи су се организовали и покушавају да пруже отпор на Белом врху код Ниша због отимања целог брда, постоји страх од различитих ствари, постоји страх од рударења, одлагања отпада и каменолома“, додао је Станковић.

Станковић је објаснио да се „створио се прилично забаван ријалити у Нишу, који предводи градоначелница Драгана Сотировски“.

„Шта се ту још дешава? Људи који воде Ниш нису сигурни да ли су радници на радним местима и у које време. Нису свесни да организују лицитацију која је само за чланове СНС-а, па кад се појави неко други, они гледају да те, да кажем пријаве, онемогуће. Распродају се различите ствари али нема за матурантски плес, а у исто време се купује неки пешачки прелаз, или концепт пешачког прелаза, за 65.000 евра“, рекао је Станковић.

Станковић је истакао да телевизије Пинк и Хепи „константно крше све моће законе, а везани су за РЕМ, док један Телеком постаје финансијер многих пројеката власти“.

„У Институтуту за мајку и дете нема ЦТ апарата, у породилишту у Нишу нема најосновнијих услова као што су клима уређаји и спаваћице“, рекао је Станковић.

„Телеком здушно даје новац особама попут Јелене Карлеуше, која је прошлог месеца примила 300.000 евра од Телекома, а овог месеца још 150.000 евра. Доказ за све то је њено гостовање у у ’Хит твиту’ и њене објаве на друштвеним мрежама и она је очигледно постала портпарол СНС-а. То показује шта власт мисли ко би требало да буде узор нашој деци и ко кроз своју медијску препознатљивост треба да буде узор свима који подржавају СНС“, додао је Станковић.

Станковић је навео да је Телеком финансирао и Јелену Карлеушу „и неке друге јавне личности“.

„Не мислим на глумце који су обележени јер су се појавили на неком протесту, него мислим на јавне личности из света музике“, прецизирао је Станковић.

„Једном Жељку Јоксимовићу кроз Танјуг се такође на годишњем нивоу даје новац и то много већи него Јелени Карлеуши. Даје се и Жељку Митровићу као компензација чињеници да ће бити укинут ријалити. То, наравно, није све, даје се и каналу ’Арена спорт’ како би купио Премијер лигу и онемогућио ’Спорт клуб’, односно Јунајтед медију да тако тако нешто имају. Арена има губитак од 100 милиона евра, а Телеком само за ову годину има увећан дуг од 500 милиона евра и има укупан дуг од 1,74 милијарди евра, што је у том смислу и дуг наше земље, не само њихов“, закључио је Станковић.