Народна странка

Станковић: Власт планира Ниш на води, а ни канализацију не може да изгради

Станковић: Власт планира Ниш на води, а ни канализацију не може да изгради

Председник Градског одбора Народне странке Ниш Ђорђе Станковић изјавио је данас да се у том граду планира пројекат „Ниш на води“ за унапред познате инвеститоре којима се „намештају локације“, као што се то већ догодило у општинама Палилула и Медијана, и да нови Генерални урбанистички план није у интересу грађана.

„Градска инфраструктура, првенствено канализација, нема довољно капацитета ни за постојеће објекте, а сада дограђују читава насеља. Потребно је прво реконструисати све улице и канализациони систем, а тек онда је могуће разговарати о новим насељима“, рекао је Станковић, а саопштила Народна странка.

Станковић, који је по струци архитекта, истакао је да није против новог концепта градње у Нишу, али да се за то мора изградити инфраструктура.

„Ниш ће у следећих 10 година вероватно бити насељенији за 30 одсто, али то значи да град мора да се шири, а не да се све ради у центру. Народна странка ће пажљиво пратити све у вези са тим пројектима, али је потребно да се укључе и грађани“, рекао је Станковић.

Станковић је додао да ће нови Генерални урбанистички план, о којем је јуче одржана расправа, одредити „оно што ће утицати на судбину Ниша“ и да Народна странка зато указује јавности на планове власти.  

„Вода од атмосферских падавина више неће моћи да отиче кроз канализациони систем, него ће ићи низ улице, што се већ догодило у Улици Светолика Ранковића и догађаће се често и убудуће“, рекао је Станковић.

„Ниједна улица у општинама Пантелеј, Палилула и Медијана није реконструисана како ваља и свака има неку аномалију. Код ’Делте’ се кружни ток на централном булевару претвара у базен после сваке кише, јер су са једне стране направили канализацију, а са друге стране нису, јер су радове изводили без пројекта. У општини Пантелеј су реконструисали улицу али са недовољним капацитетом канализације“, додао је Станковић.  

Станковић је указао на непоштовање правних процедура у вези са земљиштем предвиђеним за парк поред „Делте“.