Народна странка

Икодиновић: Улагање у рекреативни спорт доноси вишеструке уштеде у трошковима за здравство

Икодиновић: Улагање у рекреативни спорт доноси вишеструке уштеде у трошковима за здравство

Председник Одбора Народне странке за спорт Данило Икодиновић изјавио је данас да улагање у рекреативни спорт значајно доприноси бољем здрављу грађана и великим уштедама у лечењу обољења која настају и услед недостатка физичких активности.

„Ако хоћемо здраву нацију, онда морамо улагати у рекреативни спорт. Циљ Одбора за спорт Народне странке је да вратимо школски, универзитетски и рекреативни спорт, а врхунски и професионални спорт долази тек на крају. Деци се мора омогућити да се бесплатно баве спортом, а не да њихови родитељи плаћају скупе чланарине у спортским клубовима“, рекао је Икодиновић у Чачку, где је одржана трибина Народне странке о спорту.

Икодиновић, који је прослављени ватерполиста, истакао је да „није нормално“ да Чачак, град у којем живи 100.000 људи, нема затворен базен.

„Решење за катастрофалну ситуацију је промена власти. Не постоји други начин, јер ако не уредимо политику, ни спорт неће бити бољи“, рекао је Икодиновић.

Председник Синдиката професионалних фудбалера „Независност“ Мирко Поледица рекао је да немачка покрајина Баварска у рекреативни и аматерски спорт годишње улаже 800 милиона евра, што доноси уштеду од две милијарде евра трошкова за лечење.

Поледица, који је бивши фудбалер, рекао је да српским фудбалом управљају људи попут бившег председника Фудбалског савеза Србије Славише Кокезе, који су потпуно некомпетентни за спорт и фудбал.

„Једном сам разговарао са њим и после тог разговора осећао сам се понижено, јер сам видео о каквом је човеку реч. Он ме је на крају разговора питао зашто се толико буним због намештања фудбалских утакмица, пошто то није кривично дело. Потом ми је рекао да му је министарка правде објаснила да нема кривичног дела ако нико није остварио имовинску корист од намештања утакмице“, навео је Поледица.