Народна странка

Боровић: Беливуком се бавиле стране службе, Ненадић само потписао оптужницу

Боровић: Беливуком се бавиле стране службе, Ненадић само потписао оптужницу

Председник Одбора Народне странке за правосуђе, адвокат Боривоје Боровић, изјавио је да је то што је оптужницу против криминалне групе Вељка Беливука потписао тужилац за организовани криминал Младен Ненадић, а не један од његових заменика, указује да су се „истрагом заправо бавиле стране службе“, а да је Ненадић „само потписао“.

“Бранио сам, између осталог, и оптужене у Шарићевој, Макиној и крушевачкој групи, и увек је потписивао заменик тужиоца, али овакав случај никада нисам имао. Очигледно је да је оптужницу читао неко из политичког врха много раније, да су докази вероватно стављени на увид код председника државе и неких министара, и да су анализирани врло лаички. Није искључено да су они утицали на оптужницу. И ово је један од потеза који указују да су се истрагом заправо бавиле стране службе, а да је Ненадић само потписао“, рекао је Боровић за портал Нова.рс.

Боровић је навео да му „све то личи на ситуацију у којој мора да се контролише упетљаност власти у цео случај“.

„То може само један човек, који је постављен на том случају, а то је Ненадић. Нисам сигуран да имају поверење у заменика тужиоца за организовани криминал Сашу Иванића, који је критикован и оспораван и који је провлачен кроз таблоиде и блаћен“, рекао је Боровић.

Боровић је оценио да је Ненадић потписао оптужницу и због „медијских разлога, јер желе да држе све под контролом“.