Народна странка

Новаковић: Снајпер на слободи – Нови Сад у затвору

Новаковић: Снајпер на слободи – Нови Сад у затвору

Информација да је Слободан Милутиновић Снајпер доспео на потерницу због изигравања мера надзора ношењем "наногице" уноси немир и зебњу код свих грађана Новог Сада.

С обзиром на актуелну безбедносну ситуацију, Слободан Милутиновић Снајпер је један од водећих и најопаснијих криминалаца у Новом Саду, али и у држави.

То је подразумевало да мере над њим не буду рутинске него посебне, дакле, поставља се питање формалне одговорности Завода за извршење судских санкција – како је било могуће да овај окорели криминалац изигра закон и целу државу вуче за нос!?

Није непознато да је Снајпер константна претња за све грађане Новог Сада, јер је реч о осуђиваном криминалцу, и то за дела зеленашење, насилничко понашање и диловање дроге.

Он је опасност која хода!

Међутим, у конкретном случају одговорност не би требало сваљивати само на чиновнике Завода за извршење судских санкција, јер је овде реч о криминалцу који има заштиту највиших државних функционера.

Подсећам да је Слободана Милутиновића Снајпера бивши градоначелник, а садашњи министар одбране Милош Вучевић примио у свечаној сали Градске куће, где се дочекују само најугледније личности.

Милош Вучевић никада није крио свој близак и пријатељски однос са Слободаном Милутиновићем Снајпером.

Подсећам, такође, да је начелник БИА за Нови Сад Никола Васиљевић са тим истим криминалцем седео у Извршном одбору ФК Војводина, а да притом као начелник БИА није имао никакву ни моралну, а ни професионалну дилему да ли ће сарађивати са једним од највећих криминалаца Новог Сада.

Дакле, Милош Вучевић и Никола Васиљевић, као људи који би по природи свог посла требало да штите закон, свесно су градили пријатељске и пословне односе са  Снајпером – човеком који читав живот законе само крши!

Пошто је Слободан Милутиновић Снајпер на слободи, цео Нови Сад је у затвору, јер перманентно постоји опасност да угрози безбедност, пре свега девојке због које је био у притвору, али и било ког грађана Новог Сада.

Позивам на хитну и одлучну реакцију државе!


Борислав Новаковић
посланик Народне странке и председник Градског одбора Нови Сад