Народна странка

Новаковић: Орлић и Јованов јастребови СНС-а, Јованов вулгарнији од Мартиновића

Новаковић: Орлић и Јованов јастребови СНС-а, Јованов вулгарнији од Мартиновића

Посланик Народне странке Борислав Новаковић поводом прилично бурног почетка данашње расправе у Скупштини Србије каже да је то доказ да су ова скупштина и људи које седе у њој настављачи претходне, конфликтне политичке културе коју је успоставила владајућа већина од 2012. године.

А то је, према речима Новаковића, политика вређања, омаловажавања, ниподаштавања опозиције и свих који мисле другачије од Александра Вучића или указују на аргументе који говоре контра од оног за шта се залаже СНС.

„Уместо да имамо сношљиву атмосферу, атмосферу поштовања, без увреда и дисквалификација, они су наставили тај посао. Плашим се да избором Миленка Јованова и Владимира Орлића, који нису шампиони толеранције, напротив, у питању су јастребови СНС, који су у претходном периоду показали све само не поштовање према опозицији, да ће политика несношљивости, високих емоција и омаловажавања опозиције, нажалост бити настављена“, рекао је Новаковић телевизији Н1.

На питање да ли је Јованов оштрији у односу на свог претходника Александра Мартиновића, Новаковић каже да је он не само оштрији, него и вулгарнији.

„На чињеницу да смо контрааплаудирали, он је рекао да неки политичари нису узели терапију“, истакао је Новаковић и додао да Јованов уводи у парламент језик улице, сленг, доскочице и поскочице, које никао не пристају парламенту.

На примедбе да је Владета Јовановић, као најстарији посланик јуче злоупотребио говорницу, Новаковић наводи да не постоји ништа у његовом говору што је необично.

„Владета Јанковић је као угледни професор Универзитета у Београду у пензији рекао оно што професори на ФПН или социологији уче своје студенте – да национални парламентарни и политички живот морају бити уљуђени, да се морају поштовати правила, да медији морају бити отворени, да се мора успоставити правна и политичка клима за поштене изборе, а она од 2012. године до данас није успостављена и све време се урушава“, истакао је посланик Народне странке.

Он оцењује да Јанковић није злоупотребио говорници и додаје да му број његових година, животно искуство и место које има у јавном, интелектуалном и културном животу Србије дају за право да изговара реченице које се можда неће допасти ни некима у опозицији, ни некима у позицији, али да је он тим реченицама сачувао интегритет скупштине.

На питање како види своју улогу у парламенту, открива да ће се као члан одбора за социјална питања залагати да буде глас свих угрожених грађана.

Он је упозорио да је Србију украјинска криза смао окрзнула и да ће нас ускоро ударити, када ће многи људи остати без посла и наћи се на улици.

Каже и да ће НС радити у координацији са другим странкама, те да не воли када види отровне стрелице да круже у унутар опозиције. „Кад било из опозиције критикује неког другог из опозиције, мислим да у Изборном штабу СНС отворе виски или шампањац“, рекао је Новаковић.

Он истиче да је НС у сталној координацији са ДС; Не давимо Београд, и Коалицијом Заједно и да ће сарадњу још учврстити.

 

Преузето са портала Н1

Фото: Н1