Народна странка

Новаковић: Највише новца из РТС-а се одлива преко фирме „Фајерфлај“ Иване Миковић

Новаковић: Највише новца из РТС-а се одлива преко фирме „Фајерфлај“ Иване Миковић

Посланик Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да се преко приватне фирме бивше помоћнице директора РТС-а Иване Миковић „Фајерфлај“ (Firefly) одлива највећи део новца и „иде већина серија“, и да су наводи о примањима водитеља Јована Мемедовића пласирани у јавност да би се избегла „прича о Ивани Миковић“.

„Јасно је да није мета Јован Мемедовић, него је СНС у јавности покренуо тему РТС-а и да би дисциплиновао руководство те телевизије и директора Драгана Бујошевића, коме је тиме поручено да се од њега очекује већи ниво дисциплине и поштовање политичке воље СНС-а, али не знам како је уопште могуће СНС-у лојалније и сервилније уређивати информативни програм РТС-а“, рекао је Новаковић телевизији Нова С.

Новаковић је навео да је жалосно што је РТС постао продужена рука СНС-а „на најгрубљи и најбруталнији начин“.

Посланик Народне странке је навео да је у посланик СНС-а Миленко Јованов добио задатак да се јавља сваки пут када Новаковић говори у Скупштини Србије.

„Јованов је мој ’фластер’, али по нервози која хвата посланике СНС-а и добацивању схватам да је Јованов у великом проблему јер мора да објасни свом шефу шта се догађа у скупштини“, рекао је Новаковић.

„Сваки пут када се спомену имена Андреја Вучића и Звонка Веселиновића дође до усијања. Није велика тајна да је Нови Сад под тортуром та два човека, који су стварни господари ситуације у граду. Андреј Вучић је стварни градоначелник, а Веселиновић управља криминалном сценом Новог Сада“, додао је Новаковић.

Новаковић је навео да су релевантне међународне институције ставиле Веселиновића на црну листу „са тврдњом да се он захваљујући знатном корумпирању безбедносних служби Србије и самопроглашеног ’Косова’ домогао могућности и утицаја да тргује нафтом, оружјем и наркотицима и да води једну од најорганизованијих криминалних група у овом делу Европе“.

„Наша власт не само да се не опходи према Веселиновићу као према криминалцу, него му даје уносне послове из буџета“, закључио је Новаковић.