Народна странка

Вучевић не одустаје од рушења Спенса, ни Новосађани од одбране

Вучевић не одустаје од рушења Спенса, ни Новосађани од одбране

Након објављивања јавног позива за избор приватног партнера у поступку приватизације Спенса, све је потпуно јасно. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић није одустао од рушења Спенса.

За разлику од првобитне намере да Спенс сруши одмах, овај пут градоначелник је одлучио да Спенс сруши у два корака. Први корак је приватизација, а други корак је рушење спортско-пословног центра.

Спенс је у опасности, јер логика капитала је неумољива – ослободити се свих садржаја и делатности које не доносе профит. Након што се Спенс приватизује, нови власник, може донети одлуку како ће управљати Спенсом. Та одлука може бити да му на том месту, у тим габаритима и са том наменом уопште не треба спортски центар.

Формални градоначелник Милош Вучевић и стварни градоначелник Андреј Вучић треба да одговоре на пар једноставних питања.

Како је могуће да Нови Сад тражи партнера за Спенс, а заузврат нуди земљиште многоструко вредније од улагања? Шта заправо значи да ће инвеститору за изградњу нових садржаја бити на располагању и део суседне парцеле? Да ли ће нови партнер моћи да подигне хотел од 16 спратова а да заузврат инвестира у Спенс средства којима Нови Сад већ располаже? Шта се догодило са јавно изнетим обећањем градоначелника да ће значајан део средстава остварен продајом земљишта за изградњу тржног центра Променаде бити уложен у инвестиционо одржавање Спенса? Шта сте до сада од тих средстава  уложили у Спенс?

Потпуно је јасно да овај корумпирани тандем не може да препозна шта Новосађанима значе Спенс, травњак у Кисачкој, игралишта и зелене површине на Лиманима, јер у свему томе виде само грађевинско земљиште.

Плашим се да на ова питања нећемо добити одговор, а он се намеће сам по себи - када Милош Вучевић и Андреј Вучић постану прошлост, Нови Сад ће имати будућност.

 

Повереник Народне странке за Нови Сад и бивши градоначелник
Борислав Новаковић