Народна странка

Новаковић: Превремени избори или стални протести

Новаковић: Превремени избори или стални протести

Поводом јучерашње изјаве градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића који је грађане Новог Сада, учеснике протеста, назвао "барабама и згубиданима", оцењујући да протест "представља најбруталније насиље над нормалним животом", указао бих на чињенице које позицију актуелног градоначелника чине неодрживом, а Нови Сад драматично приближавају ванредним локалним изборима.

Прво, јучерашњи сукоб на мосту Слободе је отпочео тако што је лични пријатељ Милоша Вучевића и власник фирме Монтоп ХРС Марко Босанац Боске са леђа пришао и мучки ударио песницом у главу једног од присутних учесника протеста.

Подсећам да је реч о особи која је већ осуђивана због насилничког понашања.

Иако има несумњиву криминалну прошлост овај "бизнисмен" је са ЕПС-ом потписао уговор за очитавање бројила у вредности од сто милиона евра, а од града Новог Сада његова фирма је само у овој години добила послове у вредности од две милијарде динара.

Своју личну блискост са Марком Босанцем Боскетом, Милош Вучевић никада није ни крио, напротив, он ту везу истиче у свим приликама.

Друго, у новијој политичкој историји Новог Сада не постоји ниједан градоначелник који се толико поистоветио са својом странком.

Дакле, Милош Вучевић не крије да није, нити има намеру да буде градоначелник свих грађана.

Он је градоначелник само оних грађана који су гласали за СНС!

У својим јавним наступима он све време говори као представник СНС-а, а не као први човек овога града.

Уместо да има највећу дистанцу према властитој странци и да делује уједињујуће и обједињујуће, он стално ствара тензије и уноси раздор, отворено вређајући грађане који не мисле као његов СНС.

Треће, у мандату актуелног градоначелника широм су отворена врата организованом криминалу.

Инвеститорски урбанизам цвета.

Компанија Галенс, мења урбанистичке планове када хоће и како хоће. Профит се максимализује, а хуманост живљења у граду минимализује.

Главни градски трг поплочава фирма Гранит Пешчар из Љига, "контроверзног" бизнисмена Звонка Веселиновића, а саветник градоначелника Слободан Милић Боцара гради три насеља у Новом Саду.

Град је запуштен и препуштен криминалцима. Логика је банална и једноставна: ми вама дајемо уносне послове, а ви за СНС купујете гласове на изборима.

Четврто, из ове политичке агоније можемо на цивилизован и правно утемељен начин изаћи само оставком градоначелника и расписивањем превремених локалних избора.

Јучерашњи дан је показао да садашња градска власт нема подршку грађана Новог Сада.

У времену које долази тај јаз између оних који владају и реалног расположења грађана биће све већи.

Зато су превремени локални избори начин да се смире тензије и да Нови Сад добије скупштину која реално одражава расположење његових грађанки и грађана.

 

Председник градског одбора Народне странке Нови Сад
Борислав Новаковић