Народна странка

Новаковић у Новом Саду: Мафијаши из режима ће завршити у затвору после промене власти

Новаковић у Новом Саду: Мафијаши из режима ће завршити у затвору после промене власти

Потпредседник Народне странке и кандидат на листи Уједињени за победу Србије Борислав Новаковић  изјавио је данас у Новом Саду да се „држава свела на вољу и зловољу једног човека“, а да је најтежа ситуација у Војводини, јер тим делом Србије управља „криминална структура коју је организовао брат председника Србије Андреј Вучић“.

„Основна идеја наше коалиције јесте да успоставимо праведан систем у Србији, а сада имамо нову криминалну касту коју чине истакнути чланови СНС-а и бизнисмени ослоњени на СНС. У Новом Саду су се издвојила имена Звонка Веселиновића, Слободана Милића Боцаре и Марка Босанца Боскета“, рекао је Новаковић на предизборној конвенцији Уједињене Србије.

Новаковић је додао да по промени власти криминалци неће моћи да управљају својим иметком из елитних туристичких дестинација него ће „остатак живота провести у Забели, Сремској Митровици или Падинској Скели“.

Новаковић је навео да економски патриотизам подразумева подстицаје за домаће привреднике и пољопривреднике, а не за странце, и да Србија, укључујући и Војводину, има изразито аграрну привреду, те да ће у периоду који следи бити стабилне само државе које ће имати храну као ресурс.

Потпредседник Народне странке и трећи на листи Уједињени за победу Србије Мирослав Алексић рекао је да се председник СНС-а Александар Вучић „уживео у улогу мафијашког боса“ из свог омиљеног филма „Кум“, али да после промене власти на недељним изборима „мафија више неће водити државу“, него ће криминалци из врха власти бити похапшени, а корупција сасечена.

„Мафијаши и њихови помагачи из Вучићевог режима биће у затвору, то им гарантујем. Да би Србија била слободна, они морају да буду у затвору, и то је прва ствар коју ћемо урадити, уз преиспитивање порекла имовине и одузимање нелегално стечене имовине пљачком народног новца, који ћемо вратити у државни буџет“, рекао је Алексић.

„Избори у недељу, 3. априла, су велика прилика да променимо власт и уведемо ред у државу. Ако сви изађемо на изборе, власт сигурно губи. Глас сваког човека је важан и позивам све грађане да изађу на изборе и гласају за промене“, додао је Алексић.

Алексић је навео да је Вучић дошао на власт „захваљујући причи о борби против корупције“ и да је власт учврстио захваљујући хапшењу власника „Делте“ Мирослава Мишковића, а да „са власти одлази са пресудом да грађани Србије морају Мишковићу да плате 30 милиона евра“.

„Држава је потпуно предата у руке мафије када је током ноћи у центру Београда, у Савамали, организовано рушење објеката за које нико никада није одговарао“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да су се после тога низали случајеви криминала и корупције, од 24 стана Синише Малог у Бугарској, преко убиства Оливера Ивановића и „директне Вучићеве заштите“ Милана Радоичића за којим је била расписана потерница због убиства, па до стварања клана Вељка Беливука и пуне логистичке подршке тој „банди која је млела људе“.

„Делови полиције су криминализовани директним деловањем Дијане Хркаловић, која је била једна од најоданијих сарадница Вучића и бившег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да су опструисане истраге и проналажење одговорних за пљачку Телекома и „Крушика“.

„Вучић је Српском правосуђу поручио да власник ’Јовањице’ Предраг Колувија, окривљен за највећу производњу марихуане у Европи, није починио велики преступ да би и даље био у притвору, ослобођен је Станко Суботић Цане, а Дарко Шарић пуштен је да се брани са слободе. Вучић је свог пријатеља и високог функционера СНС-а Владимира Ђукановића поставио на функције у највишим правосудним телима, и дао му да као адвокат заступа све до којих је стало председнику СНС-а, а то су Колувија, Дијана Хркаловић и други“, закључио је Алексић.