Народна странка

Новаковић: Вучић појачава репресију и покушава да угуши Н1, нећемо му то дозволити

Новаковић: Вучић појачава репресију и покушава да угуши Н1, нећемо му то дозволити

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је на протесту у Крагујевцу да мафијашки режим Александра Вучића појачава репресију и покушава у последњих седам дана да ионако мркли медијски мрак учини још мрачнијим.

"Слободни медији су кисеоник демократије и без њих нема слободног друштва. Један од последњих објективних медија, Н1, председник Србије Александар Вучић покушава да угуши. А ми му са овог места поручујемо да му то нећемо дозволити и да дајемо снажну подршку том слободном и независном медију", рекао је Новаковић.

Новаковић је рекао да су Крагујевац и Нови Сад градови које је Вучић највише презрео, потценио, омаловажио и скрајнуо”.

„Зашто? Зато што вуче комплексе још из времена  када је био слинави секретар СРС, јер Крагујевац никада није био радикалски, и никада неће бити као ни Нови Сад. Зато су то два града које Вучић  систематски заобилази у широком луку и не жели ни да дође, ни да помогне. У последњих осам година у тим градовима није била ниједна значајнија инвестиција и није поправљен квалитет живота“, рекао је Новаковић.

Новаковић је позвао Шумадију и Војводину да устану и обједине своју “еруптивну енергију“, и додао да у њима види социјални потенцијал за промене и побуну.

Потпредседник Народне странке је рекао да је Вучић  на власт дошао на идеји борбе против корупције и криминала, а сам је успоставио највећи криминално-коруптивни систем у овом делу Европе.

"Вучић је око себе окупио све што је нецивилизовано и све труле јабуке српске политичке сцене су у једној корпи. Зато ми, који представљамо цивилизовани део Србије, не смемо попут њега да продубљујемо разлике и изазивамо раздор у друштву и народу, већ да ујединимо енергију и срушимо аутократу", рекао је Новаковић.

„Александар и Андреј Вучић су највећи криминалци у овом делу Европе и ми морамо кренути против њих“, навео је Новаковић.

Новаковић је истакао да је  “први мафијаш у држави“ Андреј Вучић, који све време рекетира и малтретира људе по Војводини.

„Војвођани, Шумадинци, кренимо заједно у промене против фашистичког и мафијашког режима Александра Вучића“, рекао је Новаковић.