Народна странка

Новаковић у писму Гашићу: Сарадња осуђеног криминалца и начелника у БИА у Војводини

Новаковић у писму Гашићу: Сарадња осуђеног криминалца и начелника у БИА у Војводини

Отворено писмо потпредседника Народне странке Борислава Новаковића директору БИА Братиславу Гашићу:

 

Поводом чињенице да у Управном одбору ФК Војводине заједно седе и сарађују начелник БИА за Нови Сад Никола Васиљевић и осуђивани криминалац Слободан Милутиновић Снајпер, дозволите ми да вам поставим низ неизбежних и логичних питања:

Прво - постоји ли етички и професионални разлог због ког мислите да је оправдано што у истом спортском колективу седе први човек БИА за Нови Сад и један од водећих криминалаца?

Друго - да ли овакво стање ствари доприноси строгој професионалној дистанци коју БИА мора имати према било ком припаднику криминалног миљеа?

Треће - обавештеној јавности није непознат лично добар однос, који кроз своју сарадњу показују Никола Васиљевић и Слободан Милутиновић Снајпер. То је срамотно и опасно ругање праву и правди. Како као челни човек БИА објашњавате ову скандалозну везу?

Четврто - пошто учешће у Управном одбору фудбалског клуба подразумева обезбеђивање и расподелу финансијских средстава, да ли је учешће чиновника безбедносне заједнице у оваквим управљачким телима корисно и паметно?

Спрега криминализованог врха градских власти и организованог криминала у Новом Саду је постала потпуно нескривена и очита!

Последњи је тренутак да се реагује, у противном бисмо ускоро могли слушати новосадску верзију играња фудбала без шутирања лопте.

БИА би у том процесу требало да представља добар, а не као сада, због непромишљеног понашања новосадског начелника, лош пример.


Борислав Новаковић,
потпредседник Народне странке и бивши градоначелник Новог Сада