Народна странка

Новаковић: Неостварени хулиган Вучић показао право лице

Новаковић: Неостварени хулиган Вучић показао право лице

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да се приликом доласка челника Народне странке у Председништво Србије показао „оригинални“ Александар Вучић, односно „мали радикал који све време чучи у њему“.

„Мали радикал се нагло усправио и он је проговорио језиком хулигана, а не председника државе“, рекао је Новаковић за портал листа „Данас“.  

Новаковић је додао да се Вучић понашао неваспитано и без основне пристојности, уз обиље увреда и уличарског „бонтона“.

„Вучић се препустио емоцијама и говорио је управо оно што мисли. Оно што је данас, дан касније, рекао у Рудној Глави је класично политичко позориште. Свестан да је направио глупост, покушао је да бар делимично санира штету. Био је то неуспео покушај да се одглуми државничка умереност и одмереност, како би прикрио чињеницу да је својим понашањем унизио функцију коју обавља“, рекао је Новаковић.

Новаковић  је навео да је у Вучићевом наступу у Рудној Глави, као и у свим његовим наступима, присутна замена теза.

„Он је нас позвао и изазвао, а сада своју агресивност жели да припише нама. Унео је мржњу у политички живот и до бесмисла сукобио власт и опозицију, а маркетиншки  продаје миротворство и разборитост. Пре подне је паликућа, а поподне ватрогасац“, рекао је Новаковић.

„Тај дијаболичан карактер његове личне власти, сасвим је извесно, остаће до његовог пада. Ако је икада и имао осећај мере и такта, сада је у потпуности изгубио. Нажалост, не на своју штету, него штету свих грађана Србије“, закључио је Новаковић.