Народна странка

Павловић: Весићев начелник инспекције осуђен на затвор омогућава дивљу градњу

Павловић: Весићев начелник инспекције осуђен на затвор омогућава дивљу градњу

Одборник Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да се нелегална градња у главном граду одвија преко начелника Сектора за грађевинску инспекцију Небојшу Марјановића, правоснажно осуђеног на затворску казну због саобраћајне несреће са смртним исходом, који је тиме уцењен, а и недостојан је за обављање те функције.

„Марјановић је пријатељ заменика градоначелника Београда Горана Весића, који га је и поставио на то место. У Београду постоји више од 500.000 нелегалних објеката, а власт противно закону не зауставља дивљу градњу, што је извор велике корупције од које корист имају функционери СНС-а, на челу са Весићем“, рекао је Павловић на конференцији за новинаре испред Сава центра, где је одржана седница градског парламента.  

Павловић је као пример навео хотел Балкан у центру Београда, где је инвеститору 2019. године одбијено издавање решења за радове и постављање скеле, али се и три године касније радови свакодневно изводе.

„Марјановић је дужан да заустави те радове, али не предузима ништа пошто га Весић и СНС држе на том месту иако је осуђен на затворску казну и недостојан за начелника сектора.  

Павловић је рекао да је Градска управа Београда одбила да одговори на питање да ли је Марјановић недостојан за обављање посла који тренутно обавља.

„Нелегална градња наноси велику штету градском буџету, поред тога што је и извор огромне корупције“, рекао је Павловић.

Председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић рекла је да трећина градског буџета „иде у црну рупу и у непознатом правцу“.

„Трећину буџета чине уговори о делу, односно специјализовани уговори. Не знамо да ли тај новац иде у приватне џепове, за које пројекте и уговоре. Сваки трећи динар који Београђани издвајају за порез одлази ’некоме за нешто’, а ми не знамо ни шта је то ни коме иде нити за какве услуге“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је истакла да је скандалозно то што се из градског буџета за социјална давања издваја исто колико и за невладине организације и за новчане казне које плаћају државни органи.

„Скупштина Београда расправља о већ другом ребалансу овогодишњег градског буџета, што показује да градска власт не уме да руководи приходима и расходима. Буџет није развојни, него предизборни, и представља само велику рупу из које градска власт исисава новац“, закључила је Марина Липовац Танасковић.