Народна странка

Алексић: Држава три године ћути док осморо деце живи у страху да им се кров сруши на главу

Алексић: Држава три године ћути док осморо деце живи у страху да им се кров сруши на главу

Народни посланик и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић поставио је питање министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану  Ђорђевићу зашто државне институције не реагују на случај породице Игњатовић из Трстеника којима је, због клизишта, пре три године дат налог за исељење из куће у којој, због необезбеђеног алтернативног смештаја, и данас живе.

Алексић је у Скупштини Србије упозорио да  породица Игњатовић из Трстеника са осморо деце три године живи у кући за коју је грађевинска инспекција издала решење којим се забрањује коришћење стамбеног објекта због опасности од рушења.

„Да ли је слика ове породице та ‘ружичаста Србија’ о којој власт говори? Да ли златно доба подразумева да једна породица са осморо деце живи у опасности? Јесу ли нам Арапи и Немци већа браћа од наших суграђана којима је потребна помоћ и зашто институције система не раде свој посао?” питања су која је Алексић упутио министру Ђорђевићу.

Он је додао да су се у овом тренутку у помоћи за збрињавање породице Игњатовић удружиле комшије, пријатељи и рођаци, али да је неопходно да и држава и све институције система ураде свој посао.

 

Први потпредседник Народне странке позвао је власт и да исправи штету која је настала усвајањем дискриминаторног закона о финансијској подршци породици са децом.

„Од епохалних најава да ћете учинити све како би подржали рађање деце у Србији дошли смо до тога да се данас  маме на улицама боре за своја права које сте им укинули“, рекао је Алексић.

Он је министра Ђорђевића подсетио да девет месеци национални СОС телефон за жртве насиља не ради, иако су највиши представници власти јавно објавили тај број.

„Држава понижава чак и жртве насиља којима се уместо стручних лица на национални телефон јавља говорни аутомат са ’Молимо Вас сачекајте’ након чега се никада нико не јави. А суштина свега је у томе ко ће узети новац преко тендера за инсталирање те линије“, рекао је Алексић.