Народна странка

Савез за Србију: Да ли је Вучић у стању да обавља функцију председника?

Савез за Србију: Да ли је Вучић у стању да обавља функцију председника?

Грађани Србије већ су се навикли да Александар Вучић у обављању дужности председника Републике крши Устав, урушава међународни углед земље, наноси штету њеним интересима, узурпира функције тужиоца, судија, премијера, министара, председника општина, фудбалских тренера…

Оно што представља посебан проблем је што понашање Александра Вучића у свакодневним јавним наступима све чешће отвара питање његовог здравственог стања, односно способности да обавља функцију председника Републике Србије.

Готово у сваком његовом наступу манифестују се озбиљни поремећаји – од граничних поремећаја личности до параноидних синдрома. Његова све изразитија склоност да се уживљава у улогу месије и оца нације, више пута помињање сопствене смрти, истицање видовњачких способности, неповезане реченице, нагле промене расположења, као и забрињавајуће посматрање себе из будућности само су неки од разлога неопходности да се грађанима Србије обезбеде несумњиви докази да је Александар Вучић ментално у стању да обавља свој посао.

Зато Савез за Србију позива Александра Вучића да се под хитно подвргне лекарском прегледу од стране стручног лекарског тима над којим није могуће вршити политички или други притисак.

Позивамо надлежне државне органе да се, до утврђивања здравственог стања председника Републике, са максималном пажњом и одговорношћу односе према могућности да је председник Србије неспособан да обавља своју дужност, посебно имајући у виду да је узурпирао и руковођење органима над којима нема ингеренције.