Народна странка

Миловановић: Где је пола милијарде долара из Југоимпорт СДПР-а

Миловановић: Где је пола милијарде долара из Југоимпорт СДПР-а

Члан Главног одбора Народне странке Александар Миловановић изјавио је данас да ће по промени власти бити преиспитани сви спорни послови у наменској индустрији, првенствено везани за Југоимпорт СДПР, „Крушик“ и „Заставу“ и да ће се тиме озбиљно бавити Тужилаштво за организовани криминал, и упитао „где је 500 милиона долара из предузећа Југоимпорт СДПР за последњих 10 година“.

„Народна странка гарантује да ће се то догодити. То мора да се уради и да се види где је новац и шта се догодило са ’Крушиком’. Лично сам против приватизације, а ако до ње дође, ко ће да купи фабрику која је у минусу, да кажемо, 100 милиона евра, јер нико не зна колико је тачно ’Крушик’ у минусу“, рекао је Миловановић телевизији Н1.

Миловановић, који је радио у Југоимпорту СДПР, рекао је да је на рачунима тог предузећа 2012. године било 150 милиона долара и били су уговорени послови за 600 милиона долара, од којих би СДПР-у припало 100 милиона долара, а да се 2019. године задужило за 200 милиона евра емитовањем хартија од вредности да би се покрили дугови комерцијалним банкама.

„То значи да је у оптицају пола милијарде долара за десет година у СДПР-у. Где су те паре“, упитао је Миловановић.

Миловановић је навео да су „сви ресурси СДПР-а у време изборне кампање у служби СНС-а“, и додао да се „100 возила тог предузећа користи за кампању СНС-а“.

„Наменска индустрија је постала профитабилна за приватне трговце, а државни Југоимпорт СДПР је сведен на логистику за приватне трговце оружјем и база за кадрове СНС-а“, рекао је Миловановић.