Народна странка

Љубомировић: Грбовићев наступ завређује презир

Љубомировић: Грбовићев наступ завређује презир

Интернационални секретар Народне странке Александар Љубомировић изјавио је данас да председник ПСГ-а Павле Грбовић, нажалост, није ни једини ни најрелевантнији политичар у Србији који се залаже за одустајање од територијалне целовитости или који није честитао 9. јануар, Дан Републике Српске, нашем народу који живи западно од Дрине.

„Грбовић је јуче очигледно послат на телевизију са инструкцијом да провоцира оне који су, за разлику од њега и његовог шефа Драгана Ђиласа, и након избора наставили да буду опозиција“, рекао је Љубомировић за „Политику“.

Љубомировић је додао да је Грбовићу овог пута „припао и крајње дегутантан задатак да брани Александра Вучића“, односно његово изврдавање јавно прихваћене обавезе да упути писма председницима Русије и Кине у којима би од њих у име Србије затражио да заузму званичан став да се противе чланству такозваног „Косова“ у УН.

„Расправљати о политичким ставовима Грбовића или Ненада Чанка, поготово када је реч о стварима које се тичу националних интереса, је беспредметно“, навео је Љубомировић.

Љубомировић је додао да у Грбовићевом јучерашњем наступу јесте занимљива „стратегија његових надређених, да поделе и заваде оне који нису изневерили наде и очекивања грађана који су им поклонили поверење на изборима“.

„То завређује дубок презир, као и већина ствари које је изрекао”, закључио је Љубомировић.