Народна странка

Анђелковић: Директори у служби диктатора

Анђелковић: Директори у служби диктатора

Приватизацијом Института „Јарослав Черни“ изгубили смо битку да сачувамо бар минимум шансе да се научно и стручно супротставимо штеточинским пројектима грађевинске мафије у Србији.

Флоскула да су „људи кварљива роба“ се још једном показала као тачна. На част вам било, директори.

Народна странка је много пута упозоравала на штетност овакве приватизације. Осим интереса грађевинске фирме „Миленијум тим“ и интереса, сада се то види, директора, Србија није имала ниједан други валидан интерес да ову кућу отуђи.

Референце које овај институт поседује су далеко изнад било које цене којом је плаћен, лабораторије, модели за испитивање бујичних и ерозионих процеса, експериментална поља, опрема инсталирана по читавој Србији, кадар који овај институт поседује.

Стручност у домену заштите од вода и домену заштите вода као насушног ресурса, све је дато приватној фирми на располагање.

Када ова власт падне, а надам се да је 3. април 2022. године дан у којем ће победити слобода, вратићемо институт грађанима, а директоре који су свесно и са предумишљајем учествовали у овом пиру поставити на места која заслужују.

 

Александар Анђелковић
председник одбора Народне странке за заштиту животне средине