Народна странка

Анђелковић: Градски завод потврдио да у Липовачкој шуми цури вода из водоводног система

Анђелковић: Градски завод потврдио да у Липовачкој шуми цури вода из водоводног система

Председник Одбора Народне странке за заштиту животне средине Александар Анђелковић изјавио је данас да је Градски завод за јавно здравље потврдио да вода која цури у Липовачкој шуми у београдској општини Барајево „највероватније потиче из водоводног дистрибутивног система“.

„Узели смо узорак воде на одговарајући начин и однели Градском заводу за јавно здравље као узорак воде непознатог порекла, јер нисмо хтели да прејудицирамо резултат. После неколико дана смо добили налаз да вода највероватније потиче из водоводног дистрибутивног система. Добили смо потврду да је реч о пијаћој води“, рекао је Анђелковић за Newsmax Adria.

Градски одбор Народне странке Београд саопштио је раније данас да у Липовачкој шуми већ две и по године цури најмање 10 литара пијаће воде у секунди и да штета износи бар 60 милиона динара, пошто је бачено милион кубних метара воде за пиће, а да Београдски водовод и канализација ништа не предузима по пријавама грађана који су указали на тај проблем.

Анђелковић је истакао да је „квар огроман и да се губе велике количине воде“, и додао да је „део храстове шуме уз Ибарску магистралу натопљен и дрвеће пада, док на том подручју ниче барска вегетација“.

Грађани Барајева рекли су за Newsmax Adria да им вода за пиће повремено нестаје, а да је притисак слаб када има воде, па „човек нема чиме да се окупа“.