Народна странка

Костић: Нишу нису потребни ексклузивни тумачи воље вође, већ систем власти

Костић: Нишу нису потребни ексклузивни тумачи воље вође, већ систем власти

 

Злоупотреба институција, коришћење широког спектара средстава принуде и уцене грађана и строга контрола медија, основни су средства владавине шаролике коалиција на власти,  оценио је Љубомир Костић, повереник Народне странке у Нишу на конференцији одржаној поводом оснивања Савеза за Србију у овом граду.

Он је додао да је, насупрот владајућој коалицији која се окупља око „једног човека, једног непогрешивог вође“ Савез за Србију заснован на потпуно супротним принципима.

„Иако и за Савез за Србију можете рећи да је шаролик, суштинска разлика је у томе што су се организације и људи у Савезу окупили  око потпуно других начела, а пре свега око начела правне државе, независних институција и слободних медија“, рекао је Костић.

Повереник Народне странке у Нишу је додао да би сваки грађанин у Србији требало да се запита какво је  друштва и држава у којој се за све пита и о свему одлучује само један човек.

„Природна и неминовна  чињеница је ду су људи пролазни, али је питање шта након једног таквог система власти? Нека је он заиста и најбољи и најпаметнији човек, како га редовно окупирани медији представљају, али након једног таквог система власти следи безвлашће, анархија и безнађе и због тога је Србији потребан систем, а не појединац“

Говорећи о деловању опозиције у Нишу, Костић је истакао да је осим укрупњавања опозиције неопходно да је воде „стручни, креативни и колегијални људи“.

„Недопустиво је да Ниш воде људи који овај град и менталитет људи не разумеју или, што је још горе, презиру га или се стиде.  Нама нису потребни ексклузивни тумачи воље једног и непогрешивог вође, већ људи који ће моћи да схвате суштину, улогу и положај овог града и који ће моћи да се изборе за остварење интереса грађана Ниша“, рекао је Костић и додао да је формирањем Савеза за Србију процес промена отпочео и да се нада да ће Ниш бити један од првих ослобођених градова у Србији.