Народна странка

Народна странка Аранђеловац: Подршка протесту "Не окрећи главу, реци не"

Народна странка Аранђеловац: Подршка протесту "Не окрећи главу, реци не"

Народна странка Аранђеловц подржава протесте и захтеве да се повећа ниво безбедности деце и омладине како на улици тако и у школама.

„Трагична смрт наше малолетне суграђанке последица је дуготрајног игнорисања лошег стања безбедности у нашем граду. Поред органа МУП-а, у овом случају одговорност сноси и локална власти на челу са СНС-ом. Довољно је погледати неколико снимака претходних заседања Скупштине општине Аранђеловца па уочити да су опозициони одборници више пута захтевали расправу о стању безбедности у граду и општини. Сваки пут локално руководство на челу са СНС те предлоге је одбијало и расправу одлагало. Последице тога данас видимо”, поручују из повереништва Народне странке у Аранђеловцу и упозоравају да оснивање Савета за безбедност може бити још једна у низу „козметичка мера“.

„Оснивање Савета за безбедност у граду је похвално, али као и многе друге мере закаснело поступање локалних власти. Узимајући у обзир њихову одговорност за лоше стање безбедности у граду (поготово у области борбе против наркотика) позивамо суграђане који узимају учешће у раду овог Савета да буду опрезни у вези са поступањем локалних челника и да не дозволе да овај Савет постане још једна козметичка мера власти СНС у Аранђеловцу како би се проблем заташкао чим прође пажња јавности и медија по овом питању“, наводи се у саопштењу повереништва у Аранђеловцу.