Народна странка

Народна странка Бор: Јавни сектор пред колапсом, локална власт ћути

Народна странка Бор: Јавни сектор пред колапсом, локална власт ћути

Председник Градског одора Народне странке Бор, Драган Марковић позвао је на седници скупштине Града Бора, локалну власт да од републичке власти затражи новац из државне касе како би де спречио колапс који прети јавном секстору у Бору чији је финансијски минус премашио три милијарде динара. 


Марковић подсећа да је новац одузет пензионерима „завршио у државној, уместо у локалној каси“ те да је сада на локалној власти да од државе затражи подршку.


“Проблеми јавних предузећа могли су да се реше још раније. На пример, од смањења пензија и плата у јавном сектору могао је да се одвоји по један динар за стабилизацију јавних предузећа у Бору. Локална власт мора да тражи подршку и помоћ са врха, јер и наше паре су, уместо у овој средину, завршиле у републичким касама”, указао је Драган Марковић.


Тема расправе на Скупштине Града Бора били су и проблеми у Дому здравља и Служби хитне помоћи на које је Народна странка Бор већ указивала


“Локална власт се у вези са лошим стањем у овој области позива на писана или неписана правила, на Фонд здравства, на мањак лекара. То је само покушај тражења оправдања за  лоша решења, поготово што је власт СНС на локалу идентична републичкој. Наше питање је зашто они не иницирају промену лоших законских прописа”, каже председник Градског одбора Народне странке Бор и додаје да је питање и како је могуће да локална власт зна и може изнаћи средства из буџета града Бора да за вишемилионске износе рекламира саме себе, али не и за лекаре.


 “Локални властодршци немају храбрости да, у интересу оних којима су у предизборној кампањи обећавали много боље здравствене услуге, својима у Влади Републике Србије кажу да нису исти услови рада у Бору (са околним селима) и у некој београдској општини. Немају храбрости да се и замере ако је потребно, јер им је, очигледно, битка за фотеље важнија од интереса грађана Бора”, поручује Марковић