Народна странка

Јеремић: Србија је воз на колосеку за пропаст којим управља помахнитали машиновођа

Јеремић: Србија је воз на колосеку за пропаст којим управља помахнитали машиновођа

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је „Србија воз на колосеку за пропаст“ којим управља помахнитали машиновођа, и да је реваншизам предуслов да се тај воз постави на прави колосек по избацивању машиновође.

„Промена власти, односно машиновође, и повлачење кочнице на путу за пропаст је само први корак, јер ћемо и у том тренутку још увек бити на погрешном колосеку. Мисија Народне странке није само да промени машиновођу и да избаци из прве класе оне који уживају богатећи се на рачун осталих путника. Наш задатак ће бити да изградимо шине које воде у добром правцу, и да на њих преместимо воз“, рекао је Јеремић на изборној скупштини Општинског одбора Народне странке Звездара.

Јеремић је рекао да није далеко дан у којем председник Србије Александар Вучић више неће бити на власти, али да је то тек први корак после којег следи најтежи задатак – испунити велика очекивања грађана која не смеју бити изневерена, јер више неће бити поправног испита, а понављање грешака начињених после 5. октобра 2000. године могло би да буде „фатално, не само за ову генерацију, већ и оне које долазе после ње“.

„Без реваншизма према лоповима, битангама, издајницима, прелетачима, тровачима река и душа, неће бити новог почетка нити другачије Србије. Без немилосрдног привођења правди, без права на куповину покајнице, свих који су се огрешили не само о правне, већ и о моралне регуле, и њиховог уклањања из јавног живота, нећемо моћи да испунимо наде и очекивања грађана“, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да реваншизам није индивидуална освета, већ претпоставка за промену Србије на начин који заслужују сви који у њој живе.

„Пристанак на реваншизам ће бити мајка свих предуслова за сарадњу са Народном странком. Неће бити  скупштинске већине, ни у републици, ни у Београду, ни на Звездари, ни у Ћићевцу ако не буде разумевања за чврсто опредељење Народне странке да се спроведе реваншизам. Народна странка држи реч. А дајемо реч да ће бити реваншизма“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да је Народна странка „спремна за дан после“, јер има политику, људе и и организацију да спроведе програм који ће опоравити Србију.

„Сузбићемо корупцију и инсистираћемо на социјалној правди. Будућа власт у којој ће Народна странка бити кључни фактор вратиће отете пензије, то обећање ћемо испунити. Ми смо странка десног центра и верујемо у домаће приватно предузетништво, јер сматрамо да су мали и средњи предузетници главна моторна снага српске привреде у будућности“, навео је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Здравко Понош рекао је да Србија више нема времена, јер њом управљају људи попут министарке правде Маје Поповић, која мисли да је у Србији могућа смртна казна.

„Да је још коју годину на власти, она би можда почела и да примењује ту казну“, рекао је Понош.

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић рекао је да ће, ако странка буде учествовала на наредним изборима, општински одбори бити главно тежиште рада и техничке подршке у спровођењу кампање.

За председника Општинског одбора Народне странке Звездара изабран је предузетник Вид Нинић.

Нинић је истакао да је одбор на Звездари "највећи општински одбор Народне стрнаке у Србији" и да је Народна странка сваким даном све јача.

"Јачаћемо све док не победимо, а после победе нас тек чека много посла", рекао је Нинић.