Народна странка

Алексић: Обрадовић и Бојовић потврдили да су власници дела имања Граничар у Гакову

Алексић: Обрадовић и Бојовић потврдили да су власници дела имања Граничар у Гакову

Потпредседнник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да су на данашњем рочишту одржаном по тужби министарке Обрадовић, сама министарка и Иван Бојовић потврдили да су власници једног дела имања некадашње задруге Граничар у Гакову на којој је нађена марихуана.

„Сви који су данас саслушани, и Марија Обрадовић, и Иван Бојовић, и Стефан Видекањић су рекли да имају власничког удела. Занимљиво је да министарка Обрадовић није уопште реаговала на раније објаве и прозивке других политичара који помињу афере у Гакову, али јесте тужила мене“, рекао је Алексић након рочишта.

Он је истакао да је суд наложио да се изврши вештачење од стране неуропсихијатра због „душевног бола који су Обрадовић и Бојовић доживели“.

„Ниједан медиј, нити било ко други ко је говорио о случају Гаково јој није изазвао толики душевни бол као моја изјава. То је довело до психичких сметњи ње и њеног партнера Бојовића који је рекао да узима лекове због тога. Потпуно је јасно да ово има једну велику политичку конотацију која стоји иза овог случаја“, рекао је Алексић.

Потпредседник Народне странке је навео да је министарка Обрадовић током рочишта критиковала правосудни систем у Србији жалећи се на неефикасност суда.

„Ниједно рочиште није одложено због мене и мојих адвоката, већ зато што се Обрадовић са својим тимом није појавила“.

Након рочишта министарка Обрадовић није хтела да даје изјаве за медије због, како каже Алексић, тога што је ускоро очекује Главни одбор.

„Обрадовић је изјавила да су чланови одбора у Сомбору и председник Вучић доведени у заблуду баш због моје изjаве и да су због тога тражили њену смену“, закључио је Алексић.

Алексића су на рочишту заступали адвокати Народне странке Урош Тешмановић и Јовица Тодоровић.

„У вези са душевним боловима које трпе Обрадовић и Бојовић могу да кажем само једну народну мудрост – истина највише боли“, рекао је Тодоровић.