Народна странка

Алексић: Пуцњи у Оливера били су у ствари пуцњи у Србију

Алексић: Пуцњи у Оливера били су у ствари пуцњи у Србију

„Ево нас овде данас, пети пут заредом на месту где је Оливер кукавички убијен, са леђа, на месту где су пуцњи у Оливера у ствари били пуцњи у Србију, пуцњи у вас који живите на Косову, пуцњи у нас који живимо у централној Србији, и оно што је још горе – пет година не може да се сазна истина, ко су налогодавци и ко су извршиоци тог злочина“, поручио је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић на петогодишњем помену убијеном Оливеру Ивановићу.

Алексић жели да се сазна истина о убиству Оливера Ивановића, али, каже, за то не постоји жеља српских власти:

„Ја као неко ко данас живи у Србији, желим да се сазна та истина, та истина је важна због наше будућности, та истина је важна због Срба који овде живе на Косову. Нажалост, не постоји превелика жеља власти у Србији, и то се видело ових пет година, да се реши та мистерија, иако верујем да постоји и начина и капацитета, али оно што је проблем – нема воље“.

Обавеза свих, како каже, треба да буде правда, те откривање наручиоца.

„Да то буде порука – да таква ствар не сме да се догоди у Србији. То је обавеза и према Оливеру, обавеза свих нас, јер је и Косово и Метохија, Оливер је Србија и не смемо да заборавимо, никада, то што се догодило“.

Већи број окупљених него прошле године на данашњи дан, показује да људи знају и свесни су значаја и Оливерове жртве за слободу, за правду, за истину, казао је Алексић додавши да ће правда бити задовољена само ако се не одустане, а истина – пре или касније нађе пут.

„Ја верујем и учинићу све што је у мојој моћи, сигуран сам и моје колеге које су овде, и сви ови људи који су дошли да одају почаст Оливеру и који ће то учинити вечерас у Београду, сигуран сам да су то људи који желе да се открије истина и да се задовољи правда. Нека је Оливеру слава и част, вечна слава за све оно што је урадио, што се борио за Косово, што се борио за овај народ овде, за свету српску земљу, што није одустао“, закључио је Мирослав Алексић.

Помену су присуствовали и потпредседник Народне странке Борислав Новаковић и председник Покрајинског одбора Народне странке Косово и Метохија Жарко Ристић.

преузето са портала Kossev