Народна странка

Алексић: Режим распродаје Србију, одговорни ће завршити у затвору

Алексић: Режим распродаје Србију, одговорни ће завршити у затвору

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да напредњачка власт спроводи „распродају Србије“ и да ће одговарати сви умешани у корупцију, пљачку и практично поклањање највреднијег земљишта људима блиским клики председника Српске напредне странке Александра Вучића.

„Отимање имовине Граничара из Гакова је само један пример како Српска напредна странка бахато отима државу грађанима Србије. По сличном принципу продато је или дато у закуп 10.000 хектара најквалитетнијег пољопривредног земљишта у Бачкој, од којих је 3.500 хектара војне установе Моровић на 30 година дато наводно арапској компанији ’Al Rawafed’“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је додао да, међутим, мештани околних насеља сведоче да контролу над тим земљиштем има Андреј Вучић, брат председника Српске напредне странке Александра Вучића.

„Бојим се да ће на исти, разбојнички начин бити отет и ПКБ и да ће по апсолутно истом принципу та имовина пасти у руке људи блиских СНС-у. Уместо да воде државу Србију и да испуњавају заклетву коју су положили када су долазили на власт, за функционере СНС-а власт је само прилика да прибаве личну корист“, навео је Алексић.

То више није политика, ту нема идеологије нити патриотизма, то није вођење државе, него „разбојништво и питање је шта ће од Србије остати после тог разбојништва“, додао је први потпредседник странке Вука Јеремића.

„Зато је важно да већ данас дамо све од себе да почнемо да градимо систем и државу у којој ће се иза решетака наћи сви који данас распродају Србију. Програм Народне странке предвиђа установљавање специјалног тужиоца за високу корупцију који ће имати по промени власти имати пуне руке посла“, истакао је Алексић.