Народна странка

Алексић: Победићемо режим и његове фантоме у Београду и у целој Србији

Алексић: Победићемо режим и његове фантоме у Београду и у целој Србији

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је листа "Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују" једина опозициона листа са озбиљним шансама да победи актуелну власт у Београду која ће остати упамћена по четири фантома.

"Фантоми су синоним за власт Српске напредне странке. Фантоми су рушили Савамалу, на изборима ће бити фантомске листе чији је циљ да узму опозиционе гласове који ће се због изборног система прелити СНС-у, на чијој су листи на врху фантоми који служе да сакрију Горана Весића и Синишу Малог, а власт се хвали и фантомским арапским инвеститорима који у стварности не постоје", рекао је Алексић телевизији Наша.

Он је поручио грађанима да имају у виду да од њиховог гласа зависи како ће се одвијати ствари у Београду у наредне четири године и изразио уверење да ће победа опозиције у главном граду означити брзи крај напредњачке власти у целој Србији.

"Важно је да грађани који не подржавају власт, а они су у великој већини, изађу на изборе и казне напредњачки режим због свега што је урадио у Београду и Србији. Верујем да ће избори 4. марта бити почетак промена у Србији и да ћемо 2020. године имати битно другачију политичку сцену него данас", рекао је Алексић.

Први потпредседник Народне странке је навео да је Драган Ђилас, док је обављао функцију градоначелника Београда, изградио мостове и обданишта и реновирао булеваре, док су Синиша Мали, Горан Весић и Александар Јовичић синоними за рушење, лаж и владавину манипулацијама.

"Бацају милионе евра грађана на новогодишње расвете, фонтане и најављују јарболе, док истовремено деца у Београду немају више права на бесплатне уџбенике, а људи живе са малим пензијама и без посла. Београд на води је скандал који ће испливати на површину када оду с власти, јер ће се показати да наводни арапски инвеститор није уложио најављених три милијарде евра, него читав пројекат финансирају грађани Србије", рекао је Алексић.

Он је оценио да су кандидати за одборнике на листи "Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују" људи који ће озбиљно обављати своју функцију и посветити се раду у градском парламенту, док СНС своје најважније кандидате Малог и Весића покушава да сакрије иза балерина, водитеља и лекара, који служе као фантомка.

"Неће балерина Аја Јунг нити доктор Зоран Радојичић водити Београд, него Синиша Мали и Горан Весић, ако буду добили већину. Највеће шансе да буде на челу Београда, ако напредњачка листа освоји већину, има Горан Весић и Београђани би требало да знају да гласањем за листу СНС-а свој глас дају да Весић буде градоначелник", рекао је Алексић.

Говорећи о локалним изборима у Севојну, Бору и Аранђеловцу, који ће као и београдски бити одржани 4. марта, Алексић је оценио да су притисци у целој Србији велики и изразио уверење да ће грађани својим гласовима окончати погубну владавину СНС-а у тим местима.