Народна странка

Алексић: Да ли ће комплетни идиоти наставити да управљају Београдом и постати министри

Алексић: Да ли ће комплетни идиоти наставити да управљају Београдом и постати министри

Први потпредседник Народне странке и народни посланик у Скупштини Србије Мирослав Алексић изјавио је данас да ни после тачно две године нису откривени одговорни за рушење у Савамали нити њихови налогодавци, и упитао да ли ће „комплетни идиоти“ из врха градске власти у Београду наставити да обављају своје функције или чак бити унапређени на министарске функције.  

„Председник Србије је прошле године рекао да иза рушења објеката у Савамали стоје комплетни идиоти из врха градске власти, али до данас нисмо сазнали ко су ти комплетни идиоти нити је ико санкционисан и смењен“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.

Сада чак имамо инфромације да ће комплетни идиоти из врха београдске власти или наставити да управљају Београдом, што ће им вероватно бити награда за бесправно рушење ноћу, или ће можда постати министри, јер је очигледно да од Синише Малог нема компетентнијег у корупционашким пословима да се бави послом министра финансија, навео је Алексић.

Први потпредседник странке Вука Јеремића је подсетио да се данас навршава тачно две године од када су порушени објекти у Херцеговачкој улици у центру Београда и да до данас јавност није добила одговор ни ко је налогодавац нити ко је рушио.

„Питам председника Србије Александра Вучића и премијерку Ану Брнабић ко је рушио и по чијем налогу објекте у центру Београд у Херцеговачкој улици. Ко су били људи у фантомкама? Ко је бесправно везивао грађане који су се тада нашли на тој локацији, ко је у полицији одбио да поступи по пријавама грађана који су телефоном позвали полицију, јер су неки грађани везивани током ноћи и бесправно лишени слободе“, упитао је Алексић.

Алексић је питао и које ће институције сносити одговорност јер је у ноћи између 24. априла 2016. године држава срасла са организованим криминалом, престала да важи владавина права и закони, које је заменио закон јачег.  

„Закони не важе једнако за све, некима се гледа кроз прсте, а према некима се закони примењују – то није држава. Савамала је почетак и крај сваке оцене напредњачке власти“, рекао је Алексић.  

Алексић је навео да су рушењем у Савамали урушене институције и да је стављена тачка на њихово постојање.

„Ако институције у правној и сувереној држави нису у стању да за две године открију налогодавце и починиоце који су рушили ноћу у Херцеговачкој, та држава нема институције и њој нема владавине права и ту државу је приватизовала група људи“, рекао је Алексић.