Народна странка

Алексић: Маја Гојковић да поднесе оставку, парламент није оруђе режима

Алексић: Маја Гојковић да поднесе оставку, парламент није оруђе режима

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је данас председницу Скупштине Србије Мају Гојковић да поднесе оставку јер парламент схвата као оруђе Српске напредне странке и брутално крши интересе грађана.

Алексић је у писаној изјави навео да је Маја Гојковић злоупотребила функцију председнице парламента и на два и по месеца суспендовала рад скупштине због београдских избора, а потом за 6. март заказала седницу са 32 тачке дневног реда.

„У обједињеној расправи посланици ће, после два и по месеца паузе, расправљати о десет предлога закона, међу којима су и предлози измена Закона о полицији, Закона о јавном реду и миру и Закона о безбедности саобраћаја на путевима“, навео је Алексић у писаној изјави.

Алексић је подсетио да је Маја Гојковић суспендовала рад парламента и прошле године, пред изборе за председника Србије.

„Овакво понашање доказује да смо били у праву када смо гласали против њеног избора и када смо поставили питање да ли је особа која је за само неколико година променила шест партија и шест политичких идеологија компетентна да води највише законодавно тело“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је заказивањем седнице са 32 тачке дневног реда са обједињеном расправом о 10 важних закона Маја Гојковић показала да Скупштину Србије схвата као оруђе владајуће партије, а не место у којем се, кроз расправу и усвајање закона, заступају и остварују интереси свих грађана.

„После још једног бруталног кршења интереса грађана и урушавања институције парламента, најчасније би било да Маја Гојковић сама поднесе оставку“, навео је Алексић.