Народна странка

Алексић: Власт блокадом парламента крије истину од грађана

Алексић: Власт блокадом парламента крије истину од грађана

Власт подношењем амандмана на сопствене законе блокира рад Скупштине Србије како грађани не би сазнали истину о стању у држави и лажним реформама.

Ова власт је све своје реформе спроводила преко леђа грађана, узимала паре пољопривредницима, узимала паре пензионерима и запосленима, само на себи није штедела и зато посланици власти, попут парламентарних ботова, данас морају да понављају неистине. 

Грађани су за ових шест година од бољитка, о којем власт говори, осетили једино смањење плата и пензија, субвенција за пољопривреднике, као и повећање цене струје, горива, пореза и такси. Негативне последице овако скројеног буџета осећаће чак и будуће генерације јер ће оне плаћати цену противуставно отетих пензија.  

У буџету, о којем се први пут у историји српског парламентаризма неће расправљати, крије истина о задуживању од 5,5 милијарди евра, истина да грађани Србије имају најниже плате у региону, да Србија има најнижи раст БДП-а у региону, да је Влада одлучила да себи повећа трошкове за 50 одсто и да гради гондолу у Београду, док позива грађане на штедњу.

Нарушени су сви демократски принципи и нанета је штета грађанима Србије јер су посланици у начелној расправи имали по 40 секунди да образложе сваки закон, након обједињавања дневног реда који има 31 тачку.

Да смо у начелној расправи имали више од тих 40 секунди по закону, грађани би сигурно чули нешто и о концесији Аеродрома ’Никола Тесла’ као и о ’Вршачким виноградима’ који су за време ове власти  продати за 4,6 милиона евра бизнисмену Родољубу Драшковићу, што је мање од вредности залиха алкохолних пића у подруму те фирме о чему је председник Народне странке Вук Јеремић у јавности говорио. Међутим, власт не жели да се о томе говори.

Први потпредседник Народне странке
Мирослав Алексић