Народна странка

Алексић: Миленијум тим је у директној вези са високим функционерима режима

Алексић: Миленијум тим је у директној вези са високим функционерима режима

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да компанија Миленијум тим претходних осам година обавља послове најпре за СПС, па за СНС, да би онда коруптивним пословима извлачили новац из буџета Републике Србије.

„Миленијум тим је учествовао у рекламним предизборним спотовима СПС-а. Тада су то радили за Бајатовића, директора Србијагаса и за Ивицу Дачића. Касније су се приближили СНС-у и њихов успон је астрономски, раст промета од 300 одсто за три године. Та фирма има директну везу са Синишом Малим. Фирма браће Синише и Предрага Малог "Оли консалтинг", била је консултант Миленијум тима. Предраг Мали возио је аутомобил и живео у стану који се води на Миленијум тим. Када је Синиша Мали био градоначелник Београда давао им је послове, као и сада као министар финансија, попут изградње Београда на води“, рекао је Алексић у интервјуу за НИН.

Он је, као један од примера корупције, навео приватизацију Врањске Бање коју је Миленијум тим купио за 1,8 милиона евра „а онда су добили од државе 10 милиона бесповратно за развој бањског туризма“,

Комантаришући актуелне размирице у Српској напредној странци, Алексић је рекао да су одбори који су тражили смену Стефановића, Обрадовићеве и Лончара „добили налог из централе јер нема директора, министра, председника општина који самостално одлучују“.

„Министри који се помињу ових дана осилили су се и одлучују сами. Чека их казна. Што се Стефановића тиче, њему Андреј Вучић не може да опрости Јовањицу. Од тог тренутка Андреј Вучић и други врше страшан притисак за Стефановићеву смену. Што се Марије Обрадовић тиче, њу су довели у везу са афером Гаково“, рекао је Алексић и подсетио да су министарка Обрадовић и њен партнер потврдили да су власници парцеле која се граничи са Гаковом, где је гајена марихуана.

Алексић се осврнуо и на случај „Јовањица“ и, конкретно, улогу неких припадника БИА-е у овом случају.

„У моменту хапшења Предрага Колувије, Мирко Шкеро је био шеф БИА за град Београд. Контактирао је Колувију и говорио му шта се дешава. Послао је на имање свог запосленог Александра Тошића, који је ухапшен и оптужен и којем се суди за „Јовањицу“ 2. Дарко Ћендић, који је у том моменту био шеф регионалног центра БИА-е и шеф Мирку Шкеру је такође имао контакт са Колувијом. Ни Ћендића, ни Шкера, за кога је утврђено да је комуницирао са Колувијом, нико није позвао на саслушање, нити су обухваћени истрагом“, казао је Алексић и напоменуо да је логичан закључак да је у случај „Јовањица“ директно укључен и шеф БИА-е Братислав Гашић.

На питање да ли се Народна странка спрема за изборе, Алексић је одговорио да излазак на изборе „зависи од услова и разговора који треба да се окончају крајем августа, да бисмо могли да се припремимо за изборе девет месеци после тога“.

„Народна странка је посвећена теренском раду без обзира на то што још нисмо донели одлуку да ли ћемо на изборе. Сменићемо Вучића када направимо организацију спремну да сачува сваки глас опозиције, када анимирамо оне који не подржавају власт, изгубили су наду у промене, а тих је највише“, поручио је Алексић.