Народна странка

Народна странка Зрењанин: Власт задужила грађане за још 4 милиона евра

Народна странка Зрењанин: Власт задужила грађане за још 4 милиона евра

Грађани Зрењанина су добили још један "поклон" од градских власти у виду новог кредитног задужења, већег од 4 милиона евра, који нам је представљен као инвестициони, намењен прибављању дозвола и израдама техничке документације за будуће градске инвестиције. 

Како власт која није умела да финализује ниједан капиталан пројекат, фабрику воде и обилазницу, али ни много мање, попут озелењавања или обележавања пешачких прелаза, може бити способна да спроведе неке будуће капиталне пројекте?

Какве користи имају станари Игманске улице који су сами финансирали водоводне цеви, како би коначно имали зглаван притисак, од 4 или 400 милиона нашег новца поклоњеног Линглонгу за њихов водовод, када они људи даноноћно морају да чувају своје цеви од крађе, док чекају да се неко из ЈКП Водовод и канализација "смилује" и прикачи их на градску мрежу. 

И у осталим деловима града је гомила проблема, видљивих или не онима који са тим проблемима живе, од миомириса из контејнера, до рупа на путу, па  Народна странка Зрењанин поставља питање градским оцима како ће изаћи на крај са милионским пројектима које нам великодушно најављују, а нису у стању да закрпе рупе на путу, већ грађани стављају канте са грањем, да упозоре возаче, пре но што ови остану без точкова. Јер, знамо да одштету од града сигурно не би добили, с обзиром на то да су рупе у градском буџету толике, да постоји и претпоставка како ће више од половине нове кредитне линије изгласане прошле суботе ићи на одржавање текуће ликвидности града, а не у инвестиције.

Народна странка Зрењанин