Народна странка

Народна странка Зрењанин: Власт девет година показује неспособност у вођењу града

Народна странка Зрењанин: Власт девет година показује неспособност у вођењу града

Чим временски услови дозволе, почиње реализација пројекта појачаног одржавања државног пута I-Б реда, од Житног трга до Ечке. Вредност пројекта је око 600 милиона динара, део финансира Република, део новца је од зајма код Европске инвестиционе банке.

У некој другој ситуацији, на неком другом месту, вест би звучала сјајно и сасвим уобичајено, власт ради оно због чега и јесте власт, стара се о интересу грађана, поправљајући путеве, између осталог.

Из зрењанинске перспективе, ствари изгледају мало другачије. Ни после 9 година, локална СНС власт није успела да заврши чак ни тзв "трећу фазу" обилазнице, о чему је повереништво Народне странке Зрењанин, више пута обавештавало јавност. Указивали смо на све пропусте и брљотине, као доказ потпуне неспособности ове власти. Од тога да им је требало 6 година да исходују дозволе за измештање далековода, а да и поред утрошених 50 милиона динара, јавна набавка измештања далековода још није реализована. 

Наравно, сваки пропуштен дан значи да ће стотине камиона на градским улицама, наставити да загађују град и уништавају локалне и државне путеве, сваког дана. Улица Николе Пашића је, нажалост суграђана који у њој живе, типичан пример. Једна од најважнијих саобраћајница, која повезује јужне делове града, првенствено „Авенију Линглонг" са центром града, па нећемо бити ни мало малициозни ако постављамо питање зашто баш сада и зашто баш та деоница.

И тако, док теретњаци и даље тутње градом, локална СНС власт, вођена само предизборном рачуницом, затвара ту важну саобраћајницу, без јасног плана куда са свим тим возилима и које су то алтернативне улице, које имају капацитет за толику фреквенцију саобраћаја. Наравно, да не заборавимо да локална власт већ дуже од 9 година, доказује на конкретним примерима и пројектима, да је апсолутна неспособна и потпуно недорасла вођењу града. Фабрика воде је само један, али, свакако најважнији доказ те тврдње. Јер, важно је сликати се, причати о пројектима, обећавати, још један пут обманути бираче....

Наташа Велемир,
повереница Народне странке Зрењанин