Народна странка

Народна странка Зрењанин: Секретаријат за заштиту животне средине није дао сагласност Линглонгу за Студију процене утицаја на животну средину?

Народна странка Зрењанин: Секретаријат за заштиту животне средине није дао сагласност Линглонгу за Студију процене утицаја на животну средину?

Народна странка Зрењанин дошла је до информација да покрајински Секретаријат за заштиту животне средине није дао сагласност за Студију процене утицаја на животну средину за миксер Линглонг. Тражена је допуна студије! Уз ово, изречена је забрана градње од стране поступајуће инспекције.

Народна странка Зрењанин захтева од локалне самоуправе али и покрајинске власти да хитно и детаљно обавесте јавност о свим елементима овог случаја. Тражимо од свих нивоа власти да се целокупна процедура Студије процене утицаја на животну средину за комплекс постројења Линглонг покрене поново и истичемо још једном да је неопходно покренути је за ЦЕО комплекс постројења Линглонг у складу са законом, а да се сви радови на изградњи Линглонга у Зрењанину моментално и неодложно зауставе као и да се суспендују све до сада издате грађевинске дозволе до завршетка овог процеса.

С обзиром на подређен статус поступајућих органа у односу на стране инвеститоре, којима се у неким случајевима гледа кроз прсте на непоштовање закона, процедура, али и основне логике, морала и људскости упозоравамо грађане да се овде може радити о још једном фингираном процесу како би извршна власт нашла себи оправдање пред незадовољством грађана.

Позивамо све грађане да се укључе и не дозволе да се још један "државни пројекат" под окриљем специјалних међудржавних закона потпуно нетранспарентно провуче и непоправљиво угрози живот и опстанак града Зрењанина!

Народна странка Зрењанин