Народна странка

Народна странка Зрењанин: Хитно побољшати безбедност у саобраћају

Народна странка Зрењанин: Хитно побољшати безбедност у саобраћају

У непуна два месеца у, иначе мирном Зрењанину, десе се два оваква случаја! Возачи прегазе пешаке и побегну са лица места, не пруживши им помоћ.

То што полиција пронађе извршиоце јесте добра вест, али пост фестум. То што окривљени буду изведени пред суд је важно, али не помаже настрадалима или њиховим породицама.

Нажалост, сведоци смо све бахатије вожње, како возача почетника тако оних искусних, а чини се да држава, односно МУП и тужилаштво немају механизам да се изборе са проблемом бега са лица места након саобраћајних незгода. Тај тренд је последица "једнакијих" преступника, деце познатих или страначких перјаница, који сматрају да закони не важе за њих.

Народна странка Зрењанин тражи да се овакви прекршаји кажњавају драстично, јер сваком учеснику у саобраћају се може десити незгода, свако може да погреши, али нељудски бег са лица места и непружање помоћи повређенима значи да појединци сматрају да њихови животи вреде више од живота страдалих!

Инсистирамо да саобраћајна полиција буде чешће на терену, да кажњава несавесне возаче, оне који возе брзо и насилно, а не да попуњава буџет наплаћивањем великих казни продавцима који истоварају робу на пијацу, не обезбедивши им адекватан начин за тај посао.

Народн странка Зрењанин