Народна странка

Народна странка Зрењанин: Фабрика воде поново на продају

Народна странка Зрењанин: Фабрика воде поново на продају

Прошло је годину дана од експлозије у фабрици воде у Зрењанину. У међувремену су радници из тог постројења остали без посла, без плата, али и без здравственог осигурања, те су онемогућени да наставе лечење, а лечење им је неопходно јер су им повреде тешке. Градска власт ни једног тренутка није предложила да се тим људима помогне, јер су без кривице криви, и без осуде осуђени да не могу да наставе лечење.

С друге стране, видели смо да се банка, као поверилац у случају те исте фабрике воде понаша потпуно контрадикторно, стављајући фабрику на продају, па повлачећи тај захтев, а онда опет покушава да је прода.

Продаја у првом кругу (гле чуда), није успела, и већ у следећем, заказаном за 24. децембар, цена је преполовљена, и износиће "само" 3,5 милиона евра. Да ли ће и тај круг бити без иједног понуђача, остаје нам да видимо. У крајњем случају, да ли ће до продаје уопште и доћи пре избора 3. априла је велико питање?! 

Јер, све у овом граду је стављено у сврху предизборне кампање, а не стварне бриге за људе, од тога да је у сред зиме, кад му време није, кренула реконструкција топловодне, а потом и водоводне мреже у насељу Ружа Шулман, али и реконструкција пута од Житног трга до Ечке! 

Ипак, с обзиром на све веће незадовољство наших суграђана, биће интересантно видети ко ће од градских челника имати храбрости да приступи "отварању" реконструисаног водовода у Ружи, којим ће и даље тећи жута вода, забрањена за пиће, или ко ће пресецати црвену врпцу на навучених нових 2 цм асфалта на саобраћајници којом ће се од Линглонга комфорније стизати до града!

Наташа Велемир
повереница Народне странке за Зрењанин