Народна странка

Народна странка Зрењанин: Преко 400 милиона динара за лажни пројекат Линглонг

Народна странка Зрењанин: Преко 400 милиона динара за лажни пројекат Линглонг

Оно што су Зрењанинци могли да сазнају ових дана је да Скупштина града Зрењанина поново заседа само са једном тачком дневног реда: измена и допуна Програма пословања ЈКП Водовод и канализација. Поред буџетских средстава којима ће се субвенционисати рад овог предузећа, у питању је и надлежност ЈКП, па ће сада она бити проширена на изградњу и конструкцију. Градоначелник је то некако покушао да објасни потребама опремања индустријске зоне. 

Народна странка упозорава да је Град Зрењанин добио из текуће буџетске резерве преко 400 милиона динара, за пројекат усмерен у снабдевање Линглонга водом и грађење канализације за ту мега фабрику. Дакле, држави Србији је приоритет да Линглонгу изгради водовод, а више од деценије јој није приоритет да обезбеди Зрењанинцима исправну воду за пиће!

Међутим, Народна странка упозорава градске власти, али и грађане да нам ова "мачка у џаку" која би додатно оптеретила буџет и грађане никако није потребна и да је пре било каквих даљих потеза неопходно обезбедити доступност свих релевантних података у овом фијаску!

Оно што нисмо могли да сазнамо, бар не јавно, је решење Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај којом се затварају делови градилишта Линглонг због радова без претходно исходоване дозволе, односно услед евидентног кршења закона! Сетимо се само да је недавно заменик градоначелника Саша Сантовац изјавио да има "обећање" од исте те компаније да ће се трудити да поштују све законе Србије укључујући и оне у домену заштите животне средине. Некако чудно потврђују своје тврдње! 

Народна странка захтева да о овом решењу буду обавештени сви грађани, као и да се спроведу све мере које су наложене овим решењем, али и да се обезбеди континуирана контрола спровођења. Поред овога, тражимо и ревизију свих до сада издатих дозвола као и поништавање некомпетентних и нестручних Студија процене утицаја на животну средину које су донете на крајње незаконит и нетранспарентан начин!

Најзад, још нешто о чему се громогласно ћути је и наводна "тајна" посета премијерке Ане Брнабић локалном руководству владајуће странке, али и града, у покушају да санира штету, коју је СНС власт проузроковала својим неодговорним и нестручим вођењем града. После 9 година владавине, остало је брдо неиспуњених предизборних обећања, празан градски буџет и пуни џепови градских челника. Здрава пијаћа вода је никад даља, завршетак  обилазнице касни у великој мери због пропуста и немара градске власти, а избор и именовања на најодговорније функције у граду, зависи само и искључиво од показане и доказане страначке лојалности. Тако ћемо, после фарсе зване избори за Савете месних заједница, угледати нека нова руководећа лица, која ће наставити стару, штеточинску политику вођења града.

Народна странка Зрењанин