Народна странка

Народна странка Зрењанин: Власт да предузме нешто по питању превенције и заштите од временских непогода

Народна странка Зрењанин: Власт да предузме нешто по питању превенције и заштите од временских непогода

Синоћ је Зрењанин похарало јако невреме, а локална власт се, чини се, узда само у Бога, јер ништа не предузима по питању превенције. 

Дугорочно, ветрозаштитни појасеви могу да ублаже ударе ветра, а ми смо најмање пошумљена област у Војводини, која је најмање пошумљена област у Србији.

Краткорочно, иако је и то потребно планирати на дуге стазе, противградна заштита не постоји. Та тековина савременог друштва је потпуно небитна за овдашње властодршце, јер ко још мисли о очувању засада парадајза и осталих повртарских култура, или воћњацима.

Овој држави је важније да набави војна оруђа, иако нема довољно војника, него да обучи (и ваљано плати) грађане који би гађали градоносне облаке. 

Народна странка Зрењанин указује на чињеницу да уместо да лечимо узрок, ми ћемо опет да санирамо последице. А последице оваквих невремена су порушена стабла, која су начинила штету на паркираним возилима, што ће (нажалост) бити савршено оправдање да се зрењанински масакри моторном тестером наставе, и опет ћемо остати без хладовине, па ће се опет појачавати ефекти стаклене баште, који изазивају овакве олује... Злокобна спирала се на тај начин само продубљује, а системског решења нигде.

Срећом, у синоћњем невремену није било страдалих људи, али су многи кровови оштећени и прозори разбијени, многи пластеници разрушени, што ће, у овој држави "економског тигра" представљати велики трошак за санацију људима који једва крпе крај с крајем, а не да су у стању да брзо реше кровне покривке и остале штете. 

Култура осигуравања објеката и пољопривредног земљишта код нас не постоји, не из разлога што људи то не желе, већ не могу себи да је приуште!

Народна странка Зрењанин