Народна странка

Народна странка Зрењанин: Европа усваја резолуцију о срамном статусу радника Линглонга, а наша власт ћути

Народна странка Зрењанин: Европа усваја резолуцију о срамном статусу радника Линглонга, а наша власт ћути

Посланици Европског парламента усвојили су резолуцију о људским правима, демократији и владавини права у Србији, у којој се између осталог говори о еколошким протестима и присилном раду на градилишту фабрике Линглонг. Како ће се општинска управа Града Зрењанина поставити према управо усвојеној резолуцији у Европском парламенту? Да ли ће и даље тврдити да је све у реду на градилишту Линглонга? Да ли је табла за кошарку и даље у кругу фабрике, па радници могу да се рекреирају, играјући кошарку након завршетка смене? Да ли су радници из Вијетнама и даље у Каштелу Ечка? Ко лечи те људе? Ко их (не) третира на достојанствен и достојан начин? Да ли су инспекцијски органи излазили на терен, видели у каквим условима радници из Кине и Вијетнама и даље бораве? Да ли су реаговали и казнили некога због избацивања преко ограде воде цревом у великом млазу?

О сили примењеној на демонстранте који су блокирали саобраћај не треба говорити у Зрењанину, али се не сме пренебрегнути чињеница да је МУП, ПУ Зрењанин брзином несвојственом њиховом свакодневном раду, на адресе бројних наших суграђана послала прекршајне пријаве! 

Када би се сви спорови решавали истом брзином, грађани Зрењанина би већ одавно имали исправну пијаћу воду, или би бар одговорни за тај фијаско било давно иза решетака. 

Ако ће казне које треба да платимо утицати на попуњавање буџета Републике Србије, задовољство нам је да помажемо нашој држави, али се залажемо да сви они који тај исти буџет немилице троше, истом брзином буду процесуирани.

Наташа Велемир
повереница Народне странке за Зрењанин