Народна странка

Народна странка Зрењанин: Нема новца за образовање, али има за Дане пива

Народна странка Зрењанин: Нема новца за образовање, али има за Дане пива

Град Зрењанин наредне недеље организује надалеко познате Дане пива. Парадоксално је то што немамо пивару већ годинама, али ни воду за пиће, што би требало да буду два основна елемента у датој једначини.

Услед свакодневног пораста броја заражених од вирусa корона, колико је безбедно спроводити овакву врсту манифестација?

Народна странка Зрењанин пита градску власт колики је овогодишњи буџет за Дане пива? Буџет за Дане пива је у 2019. износио готово 240 хиљада евра. Град се хвали како заради новац од издавања простора за тезге и штандове, како је то највећа туристичка манифестација у Зрењанину већ годинама. Народна странка пита ко и какву корист у нашем граду има од тога? Родитељи сигурно не, ђаци сигурно не.
Поражавајућа је чињеница да је број становника Зрењанина почео да се смањује управо негде када су почели да се организују Дани пива што због ратова, инфлације, криза, воде, образовања... Силне породице су се одселиле из Зрењанина у потрази за 
питком водом, чистим ваздухом, образовањем.., односно нормалним условима за живот.

Из буџета се обезбеђују само  ауто – седишта за неколико десетина тек рођених беба, и школске торбе за ђаке прваке, али тачно одређених димензија, са одређеним бројем џепова и бојом, коју по тендеру успе да обезбеди само једна, власти блиска компанија!

Господо из власти, не ствара се будућност једног града тандербалом од којег пола града не може да живи нормално, који траје неколико дана, а који нас скупо кошта, већ улагањем у младост, у школарце и здраву животну околину.

Народна странка Зрењанин