Народна странка

Народна странка Зајечар: Неодговорност је оличење СНС власти

Народна странка Зајечар: Неодговорност је оличење СНС власти

Градски одбор Народне странке у Зајечару поводом случаја који се десио у ОШ „Хајдук Вељко“ у Зајечару истиче да је Котлујевац највећи део Града Зајечара и ОШ „Хајдук Вељко“ покрива велики простор одакле ученици долазе у матичну школу.

Нејасно је, зашто се већ неколико дана ћути и крије од јавности права истина о случају који се десио у наведеној школи!???!

По незваничним информацијама управа школе је још 17.02.2023. године видела шта се десило, да је наводно пукла полипропиленска цев која води воду до водокотлића и да је поплавила део објекта. Управа школе је морала преко средстава јавног информисања или преко сајта школе да обавести родитеље и ученике, али се то очигледно крило.

Иначе, школу похађа око 500 ученика и сматрамо да су морали одмах родитељи да буду обавештени.

Уместо тога, директорка школе је тек суботу увече путем вибер групе обавестила запослене о хаварији у школи, а да ће настава у понедељак, дана 20.02.2023. године да буде онлајн, док родитељи и јавност нису обавештени о каквој се „хаварији“ ради, а што је код родитеља ученика такво неодговорно поступање изазвало још већу панику за безбедност њихове деце.

Јавност је морала и имала оправдан интерес да зна шта се тачно десило.

Посебно истичемо, да се на територији Зајечара налази и надлежна Школска управа, али ни они нису обавестили јавност и бар покушали тиме да умире родитеље и објасне о каквој се хаварији ради!

Градска управа Зајечар је уместо школе издала штуро саопштење у вези поменуте хаварије у коме је делимично појашњено шта се десило, али се паушално нагађа узрок, што сматрамо посебном неодговрношћу.

На крају, поставља се питање, ако је пукла полипропиленска цев која води воду до водокотлића, како то вода није отишла у сливник!?! Да ли у наставничком тоалету уопште постоји сливник, или, ако постоји, какав је то квалитет извођених радова у тек скупо реновираној школи?

Да ли је ово покушај да се заштите одговорни појединци или да се неквалитетни радови сакрију?

Као друштвено одговорна странка, тражимо да се утврди зашто и како је дошло до хаварије и ко је одговоран, јер су овде у питању деца која похађају ту школу и ништа несме тако олако да прође, јер сматрамо да безбедност ученика треба да буде на првом месту!

Такође, поручујемо градској власти, да приликом изградње било чега, више воде рачуна о квалитету и безбедности градње уместо њихове уградње, због које ће свакако морати да одговарају након смене ненародног, криминалног режима СНС-а.

Народна странка Зајечар