Народна странка

Народна странка Врњачка Бања: Радници ЈП Бањско зеленило и чистоћа остали без основних средстава за рад

Народна странка Врњачка Бања: Радници ЈП Бањско зеленило и чистоћа остали без основних средстава за рад

Као необорив доказ погубног утицаја председника општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића и његових логистичара из локалног парламента, који безпоговорно изгласавају његову самовољу којом се континуирано од 2012.године урушавају сви видови законодавне и извршне власти представља недавна јавна лицитација, која је спроведена од стране Пореске управе над основним средствима за рад у формалном власништву, од стране Ђуровића и његове камариле уништеног предузећа "Борјак".

Кроз наведено присилно отуђење радних машина које су биле у функцији јавно-комуналне инфраструктуре у Врњачкој Бањи, чије функционисање је сада онемогућено, условљено је дуговањем ЈП "Борјак" од преко 150 милиона РСД за пореске обавезе по основу неплаћених пензионо-социјалних давања, што  дуги временски период условљава озбиљне проблеме радницима, од којих поједини не могу да остваре право на пензионисањe!

Поред радних машина, алата, оруђа и средстава за рад на поменутој лицитацији у бесцење је продата комплетна имовина која се налазила на стругари у власништву ЈП Борјак. Укупна прикупљена сума не прелази 14 милиона динара што је далеко мање од дуга према повериоцима који прелази 150 милиона динара. Агонија комуналних предузећа се наставља као и" одговорна" политика СНС властодржаца.

Актуелну ситуацију требало би посматрати и кроз недавно објављену информацију, коју је обелоданио председникАлександар Вучић, а која се тиче давања износа од 10 годишњих буџета општине Врњачка Бања или 150 милиона евра из републичког буџета према врњачким миљеницима, па се на већ постављена питања, око трошења наведеног енормног износа, које је требало да нас успостави равноправном Баден Бадену, надовезују многа нова, а основно је да ли вас је бар мало срамота одборници,  јер је евидентно да су Ђуровић и његови најближи сарадници оперисани од те особине.

Народна странка Врњачка Бања