Народна странка

Народна странка Врњачка Бања: Хитно зауставити монструозно опхођење фирме Авенија МБ према напуштеним животињама

Народна странка Врњачка Бања: Хитно зауставити монструозно опхођење фирме Авенија МБ према напуштеним животињама

Народна странка Врњачка Бања захтева да се фирми Авенија МБ, која се представља као прихватилиште за напуштене животиње, хитно укину сва овлашћења која имају, а да се власник Ненад Стевановић кривично процесуира.

Радници овог предузећа хватају псе на суров начин, што потврђују наводи грађана и чланова удружења за заштиту животиња који су присуствовали овом злостављању животиња. Након хватања, пси се нагурани у мале приколице, превозе у Ново Село у Врњачкој Бањи, где се налази објекат за смештај паса “Авеније МБ”. Многи од њих не преживе овај дуг пут и угину услед топлотног удара или недостатка ваздуха у приколици. Другима се пак, након хватања губи сваки траг, док неки након боравка у прихватилишту, у лошем здравственом стању, буду избачени на улицу и тако угину. Према доказним папирима у једном моменту су у прихватилишту имали 670 паса, а по закону смеју да имају до 360, а физичким мерењем имања, када се утврди капацитет, прихватилиште може да прими око 150 паса.

По закону, свака локална самоуправа мора да има своје прихватилиште, али Авенија је регистрована као радња за чишћење објеката, према томе не може да обавља службу зоохигијене у преко 50 општина у држави, где иначе оперишу ови људи који псе свакодневно сурово муче. Пере се огроман новац који се наравно дели између власника и оних који стоје иза њега, а о томе је обавештена и Управа за ветерину, а све на основу Закона о добробити животиња који доказује да проблем напуштених животиња може бити решен за годину и по до две године, али институције ћуте и нико тај закон не спроводи.

Постоје бројна сведочанства и докази о дрскости, бахатости и агресивности радника запослених у овој фирми, увредама које њен власник упућује свима који му се супротставе, о лошем поступању према псима, њиховом мучењу, убијању и на крају спаљивању угинулих паса у спалионицама широм Србије. Према снимку са протеста испред Авеније МБ, 28. априла 2021. године, види се да власник верује да је изнад државе пошто прети униформисаним лицима, истима прети отказима, а то све после инцидента када његов отац физички лопатом насрће на једну од активисткиња и задаје јој повреде обе шаке. Нека остане забележено да је један приватник тог дана забранио државним институацијама да уђу у прихватилиште и обаве редовну контролу.

Народ треба упознати са монструозним делима Авеније МБ. Као Народна странка ми ћемо се борити против овако монструозних чинова и обећавамо да ћемо једног дана укинути њихова овлашћења, а да напуштене животиње у Србији неће пролазити кроз тортуру од стране људи који изгледа немају ни трунку хуманости у себи. 

Народна странка Врњачка Бања