Народна странка

Народна странка Врњачка Бања: Где је завршило 150 милиона евра?

Народна странка Врњачка Бања: Где је завршило 150 милиона евра?

Како сазнајемо из режимског гласила, приликом последњег ситуационог сусрета председника Републике Србије и локалног врњачког властодршца на сајму туризма у Београду, грађани су од стране председника Вучића упознати да је у Врњачку Бању из буџета републике пласирано 150. милиона евра.

ОО Народне странке  Врњачка Бања сматра како се ради о финансијским средствима која су енормна и као таква су требало да се искористе за реализацију пројеката од јавног интереса, постављамо питање, КОЈЕ ЈЕ ИНФОРМАЦИЈА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА, према председнику општине Бобану Ђуровићу и председнику СО Врњачка Бања Ивану Радовићу, као овлашћеним лицима за располагање локалним буџетом у који је према изјави председника Р Србије уплаћено поменутих 150 милиона евра, НА КОЈИ НАЧИН, У КОМ ПОЈЕДИНАЧНОМ ИЗНОСУ И ПРЕМА КОЈИМ КОНКРЕТНИМ ПРОЈЕКТИМА ЈЕ УТРОШЕНА НАВЕДЕНА ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА ИЗ РЕПУБЛИЧКОГ БУЏЕТА. 

Можда се ради о пројекту финансирања изградње Националног ватерполо-тренажног центра, или плаћања радова на изградњи Ђуровића моста са обновом пратеће инфраструктуре у породичном власништву инвеститора са доказаним буџетским пореклом, а не искључујемо могућност и да је 150 милиона евра утрошено у план ревитализације предузећа "Бели извор" и "Борјак", реконструкцију овдашње канализационе и водоводне инфраструктуре, која излива на бањској променади, мада се у тај износ може уклопити и стварање услова за рекаптаже исушених бањских изворишта у корист одређених приватних инвеститора (који се опет стављају у личну инвестицију у Бању са 200 милиона евра) и стварање дивљих депонија. Могуће је и да је у тај новац урачунато и плаћање одређених позиција за које се интересује тужилаштво, а које су нестале из врњачког дома здравља (међу којима је и 72 климатизационе јединице), или мермера и столарије опет из овдашње здравствене установе, који је према наводима инсајдера са објавама на друштвеним мрежама завршио у одређеним приватним објектима за одмор и рекреацију. Исто тако, поставља се питање да није у питању плаћање доприноса за локални информатички сектор, који логистички подржава СНС пропаганду, или је у питању плаћање пројеката реализованих од одређених врњачких удружења грађана!!! Даље, као опција јавља се и потенцијално пласирање буџетског новца у грађевинску индистрију, на пример код изворишта "Снежник" или у Липови, отимање имовине на "Рају" од грађана и изградњу Аква парка, увођење у стечај хотела "Тонанти", распродају имовине јавних предузећа за плаћање доприноса радницима, бесправну градњу од стране "Принципа" на локацији Копаонички венац!!! Додатни потенцијал за оправдање утрошених 150 милиона евра пружа и инсталирање видео наџора по принципу "Великог брата" за потребе Општинске стамбене агенције, па плаћање посипања шодером асфалтираних улица у сеоским срединама и сличних инвестиционих улагања, по принципу оних у ЕПС-у, где је плаћана изградња непостојеће пруге.

Било како, ОО Народне странке Врњачка Бања позива председника општине Ђуровића и председника СО Радовића да јавно одговоре грађанима где је утрошено 150 мииона евра. Уколико они не одговоре, надамо се да ће то моћи да утврди надлежно тужилаштво.

Следеће слично питање ће бити постављено водећим привредницима са овог подручја, како би транспаренто утврдили како смо постали Баден Баден!

Народна странка Врњачка Бања