Народна странка

Народна странка Врање: Власт да обезбеди ђацима нормалне услове за рад

Народна странка Врање: Власт да обезбеди ђацима нормалне услове за рад

Градски одбор Народне странке Врање се недавно оглашавао поводом немарности и неспособности градске власти која је имала намеру да првог септембра дозволи да ученици Основне школе " Јован Јовановић Змај" у Врању крену да похађају наставу у згради ове школе у току грађевинских радова на реконструкцији исте.

Градска власт је тада пребацивала одговорност на Министарство просвете првадајући тако своју неспособност, иако поуздано знамо да им је намера била отварање незавршене школе, потпуно небезбедне по децу која би је похађала. 

Ми смо упозорили на то и фотографијама документовали чињенично стање иако у том тренутку нисмо ни знали да су и инсталације на згради школе биле у катастрофалном стању, већ је ту чињеницу потврдило само градско руководство.

На срећу школараца, полазак у по њих потпуно небезбедну школу је одложен.

Међутим, завшетак реконструкције школе не само да се не назире, него се и новоасфалтирани делови дворишта опет раскопавају, што додатно протврђује чињеницу да реконструкција школе у скорије време неће бити завршена.

Сада се поставља питање да ли је ова неодговорна власт свесна тога да се већ другу школску годину малтретирају ученици и њихови родитељи?

Да ли је нормално да се нешто што је асфалтирано прошле недеље опет раскопава? Да ли су свесни додатних и непотребних трошкова насталих њиховим незнањем и немаром?

Да ли је локална власт толико неспособна да уради било шта ваљано у овом граду, а нарочито када су у питању деца?

И, на крају, на кога ће се овога пута вадити, на Министарство просвете, опозицију или можда на вилу Равијојлу која ноћу поруши све оно што СНС неимари преко дана саграде?

Народна странка Врање