Народна странка

Народна странка Врање: “Миленијум тим” купује објекте у Врањској Бањи по многоструко нижој цени од реалне вредности

Народна странка Врање: “Миленијум тим” купује објекте у Врањској Бањи по многоструко нижој цени од реалне вредности

Поводом доделе бесповратне помоћи у износу од 10 милиона евра новца грађана Србије компанији "Миленијум тим" из Београда за реализацију наводне инвестиције "Ресорт" од стране Комисије за контролу државне помоћи, Градски одбор Народне странке Врање има потребу да се огласи.

Наиме, овде је на помолу још једна пљачка грађана Србије у спрези државне институције - приватне компаније. Симптоматично је то да је компанија "Миленијум тим" најпре купила недовршени хотел у Врањској Бањи, затим специјалну болницу познатију као "Стационар" и хотел "Железничар" и све то у бесцење и под сумњивим околностима, да би затим та иста компанија добила поклон од државе Србије у износу од 10 милиона евра новца грађана Србије како би релизовала свој приватни бизнис.

Иначе компанија "Миленијум тим" је јавности Србије и позната по томе што је умешана у многе послове где се располаже државним новцем и где се тргује ресурсима Републике Србије, што је случај и овде, с обзиром на то да се ради о бањи са најтоплијом водом у Европи.

Градски одбор Народне странке Врање поставља питање надлежним државним и градским органима због чега је баш ова компанија била повлашћена да купи ове вредне објекте у бањи са најтоплијом водом у Европи, а по цени која је далеко нижа од праве вредности ових објеката? Ко стоји иза ове компаније? Какво је то улагање од посебног занчаја, како наводи Комисија? На основу којих криеријума је баш ова компанија добила бесповратну помоћ у износу од 10 милиона евра новца грађана Србије или је можда и то државна тајна?

Јавност има право да зна  зашто је баш компанија "Миленијум тим"  добила ова бесповратна средства, а не нека друга компанија. За нас, ово све личи на још једну куповину државне имовине, државним новцем за приватне сврхе.

Ово су све уједно питања и за истражне органе Републике Србије, а оно што ми обећавамо грађанима јесте да ће након пада овог режима и промене система ова сумњива приватизација са још сумњивијим поклањањем новца грађана бити детаљно испитана од стране независних државних органа.

Народна странка Врање