Народна странка

Народна странка Врање: Ново задуживање града за 100 милиона динара

Народна странка Врање: Ново задуживање града за 100 милиона динара

На последњој седници Скупштине града између осталог донете су одлуке о новом задуживању града у износу од 100 милиона динара и повећање цене воде за око 20 одсто.
Овим новим задуживањем и повећањем цене воде градска власт се поиграва са егзистенцијом грађана Врања тиме што своју неспособност покушава да надомести новим задуживањем и новим наметима на грађане.

Ако се град задужује нових 100 милилиона динара за финансирање и рефинансирање капиталних пројеката међу којима је и вртић у насељу Рашка, поставља се питање због чега је град претходно издвојио пола милиона евра за финансирање приватног вртића. Због чега одмах тај новац није уложен у вртић у насељу Рашка, већ је тада одлучено да се обуставе сви радови на том вртићу да би се новац дао приватном? Ми нисмо против изградње било ког вртића али се овде ствара озбиљна сумња о злоупотреби буџетског новца за нечији приватни интерес, јер су тих пола милиона евра одмах могли бити уложени у вртић у насељу Рашка.

Што се тиче драстичног повећања цене воде од скоро 20 одсто, на ионако најскупљу воду коју Врањанци плаћају, град покушава да све лоповлуке и сваку неспособност руководства ЈП Водовод, на челу са директором Гораном Ђордевићем прикрије и надомести о трошку грађана.

Народна странка Врање пита градоначелника Миленковића да ли се оваквим поскупљењем цене воде и ударом на буџет грађана Врања одаје признање и награда директору Водовода Горану Ђорђевићу за све девастиране врањске улице и разне малверзације око извођења радова? Ниједна реконструкција било које улице у Врању која је започета није завршена до краја. Улице су препуне ударних рупа, а оне које се наводно реконструишу не заврше се до краја и остану половично урађене, те сада тако "реконструисане" изгледају горе од претходног стања. О томе смо сведоци сви ми који зивимо у Врању и свакодневно пролазимо тим улицама. Иначе, господин Ђорђевић је упропастио свако предузеће којим је руководио, а сада је девастирао и довео до банкрота и Водовод, те би његове грешке, махинације и лоповлуке сада требало да надоместе грађани Врања новим поскупљењем воде од 20 одсто. Срамота!

Народна странка Врање