Народна странка

Народна странка Врање: Да ли Геокс одлази из Србије, а радници остају без посла?

Народна странка Врање: Да ли Геокс одлази из Србије, а радници остају без посла?

Како у врањској јавности у последњих неколико дана озбиљно провејава вест о одласку компаније "GEOX" из Врања и све веће стрепње радника поменуте фирме који се свакодневно јављају канцеларији Народне странке у Врању са питањем да ли имамо икакве информације о одласку GEOX-a из Врања, Градски одбор Народне странке Врање пита градоначелника Врања Слободана Миленковића следеће:

Да ли је тачно да ће компанија "GEOX" која је пре неколико година доведена у Врање као "капитална" инвестиција и која је од државе  добила субвенције за наводне преквалификације и обуке радника у износу од 9 000 евра по раднику, волшебно напустити Врање и Србију и преселити своју производњу рецимо у Мароко?

Да ли ће у том случају 1 200 радника, колико ова компанија запошљава, остати без радних места или ће град пронаћи неко решење за збрињавање ових људи?

Да ли је и овде реч о још једној превари као што је био случај са фирмом "Спилит" која је такође доведена у Врање као "капитална" инвестиција, а која је буквално преко ноћи иселила своје машине и побегла из Врања остављајући 300 радника на улици?

Да ли сте свесни господине градоначелниче да уколико 1 200 радника GEOX-a остане на улици, колика ће то социјална катастрофа бити за Врање и за те људе који ће остати без посла и да ли размишљате и о њиховој деци или бринете само за вашу?

Да ли сте, такође, свесни да су многи од запослених у тој фирми подизали кредите код банака које у случају останка без прихода неће моћи да сервисирају?

И радници Геокса али и врањска јавност господине Миленковићу од vас очекују одговор, тако да се овог пута удостојите и дајте одговоре овим људима.

Што се нас тиче, ми и даље држимо став да треба помагати домаће привреднике, а не странце и да се оваквим недомаћинским пословањем и давањем ненормално високих субвенција по радном месту страним компанијама само испумпава државни новац и легално пљачка буџет Србије.

Народна странка Врање