Народна странка

Народна странка Вождовац: Да ли је губитак свих зелених површина будућност Београда?

Народна странка Вождовац: Да ли је губитак свих зелених површина будућност Београда?

Општински одбор Народне странке Вождовац најоштрије осуђује сечу стабала и уништавање зелених површина које се већ месецима спроводи по Београду. Најновије уништавање зеленила одиграло се у насељу Браће Јерковић. Овај догађај је поново показао колико актуелни режим не интересује добробит грађана нити животна средина, већ само сопствени интерес и богаћење. 

Народна странка Вождовац у потпуности подржава грађане који су се удружили како би зауставили уништавање зеленила и зауставили изградњу. Наиме, место јавне зелене површине ће постати сумњиво градилиште.

Вождовачки одбор захтева да се одмах прекине градња на овој локацији, а на месту посечених стабала посади ново. Чланови одбора траже и од надлежних органа да утврде одговорност градских и општинских челника.

Подсећамо да је потпредседник Народне странке Никола Јовановић раније упозорио да је СНС објавио ‘рат зеленилу’.

Шеф одборничке групе СНС-а у Скупштини Београда Александар Мирковић, иначе са Вождовца, предложио је амандман на одлуку о Плану генералне регулације. Да ли је уништавање зеленила у Јерковићу план Мирковића и напрењака?  Да ли можемо очекивати да Београд трајно изгуби зелене површине зарад грађевинског земљишта?